TDP Genel Baskani Sarigül, Çorum'da Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Suriye, Hatay'a dil uzatti. Sunu bütün dünya bilsin ki biz içeride mücadelemizi veririz, demokrasinin gereklerini yapariz ama Türkiye'mize en ufak müdahale oldugu zaman bütün siyasi partiler birlesiriz, Türkiye'mize göz dikmek isteyenlerin hesabini yüzde 100 hep beraber görürüz' 'Insanlar evlerine ekmek götüremiyor, seker, süt alamiyor, bir parti çikiyor 'Asgari ücret 10 bin lira olsun', birisi '12 bin lira olsun', biri '8 bin lira olsun' diyor. Biz böylesine sorumsuz konusan bir parti degiliz. Asgari ücret üzerinden siyaset yapilmasini dogru bulmuyoruz'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Suriye'nin Hatay ile ilgili açiklamasina iliskin, "Sunu bütün dünya bilsin ki biz içeride mücadelemizi veririz, demokrasinin gereklerini yapariz ama Türkiye'mize en ufak müdahale oldugu zaman bütün siyasi partiler birlesiriz, Türkiye'mize göz dikmek isteyenlerin hesabini yüzde 100 hep beraber görürüz." dedi.

Sarigül, Çorum'daki bir restoranda düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'de son dönemdeki fiyat artislarina dikkati çekti.

Bütün firsatçilara seslendigini belirten Sarigül, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sakin ha sakin, mallari karaborsaya düsürüp de benim yurttaslarimi magdur duruma düsürmeyin. Mallari stok yapip da piyasada fiyatlari yükseltmeyin. Su anda herkesin, sorumlulugunun bilincinde olmasi lazim. Tüccarlarimiza sesleniyorum; firsatçilik sakin ha sakin yapmayin. Türkiye Degisim Partisi olarak, ülkemiz Allah korusun, 'Sikintiya düssün, perisan olsun da biz bir an önce iktidar olalim' diyen bir parti degiliz. Türkiye Degisim Partisi, önce ülkemizin mutlulugunu düsünen bir parti. O nedenle sorumlulugumuzun bilinci içindeyiz. Bütün is adamlarini, tüccarlari bu konuda yardimci olmaya, stokçuluk yapmamaya, mallari piyasadan çekmemeye, piyasanin islerine yardimci olmaya davet ediyorum."

Geçen hafta Suriye'den Hatay ile ilgili talihsiz bir açiklama geldigini hatirlatan Sarigül, "Suriye, Hatay'a dil uzatti. Sunu bütün dünya bilsin ki biz içeride mücadelemizi veririz, demokrasinin gereklerini yapariz ama Türkiye'mize en ufak müdahale oldugu zaman bütün siyasi partiler birlesiriz, Türkiye'mize göz dikmek isteyenlerin hesabini yüzde 100 hep beraber görürüz. O nedenle Hatay, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'ne en son, en gözde armaganlarindan biridir. Kimse Hatay'a göz dikmesin, Hatay bizim için Atatürk milliyetçiligidir, bagimsiz Türkiye'nin en önemli parçasidir." diye konustu.

Asgari ücret düzenlemesine de deginen Sarigül, bagimsiz, yeminli 3 uluslararasi arastirma sirketinden yardim alinarak, asgari ücretin belirlenebilecegini söyledi.

Sosyal ve ekonomik konsey adi altinda sendikalarin da içinde oldugu bir çalisma grubu kurulabilecegini anlatan Sarigül, asgari ücret üzerinden siyaset yapilmamasi gerektigini vurguladi.

TDP Genel Baskani Sarigül, sunlari kaydetti:

"Insanlar evlerine ekmek götüremiyor, seker, süt alamiyor, bir parti çikiyor 'Asgari ücret 10 bin lira olsun', birisi '12 bin lira olsun', biri '8 bin lira olsun' diyor. Biz böylesine sorumsuz konusan bir parti degiliz. Asgari ücret üzerinden siyaset yapilmasini dogru bulmuyoruz. Ekonomik ve sosyal konsey mutlaka bir araya gelmeli, üç yeminli uluslararasi arastirma kurulusuyla arastirma yapilmali ve çikan fiyat, asgari ücretli yurttaslarimiza mutlaka verilmeli. Su anda insanlar son derece magdur. Bir asgari ücretlinin maasi Türkmenistan'da, Kazakistan'da ne ise maalesef neredeyse 180 dolara düstü. Bundan dolayi son derece üzgünüm. Esnafa da ayni sekilde destek vermek lazim."

Sarigül, "gölge kabine" çalismalarina hiz verdiklerini dile getirerek, "Partimizin kurulus yil dönümünü, 20 Aralik'ta, birinci senemizi dolduruyoruz ve yil basinda, 'yeni yil yeni iktidar' sloganiyla ilk gölge bakanimizi kamuoyuyla tanistiracagiz. O gölge bakanimiz da maliye gölge bakanimiz olacak." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile