Tortek Kursiyerlerinden Yıl Sonu Sergisi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan yıl sonu sergisi, törenle açıldı

  Mersin ' in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ' nün birlikte yürüttüğü Toroslar Teknik Eğitim Kursları ' nda ( TORTEK ) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan yıl sonu sergisi , törenle açıldı .
Güneykent ve Osmaniye mahallelerinde bulunan TORTEK binalarındaki serginin açılışına Vali Yardımcısı Kaya Çıtak , Toroslar İlçe Kaymakamı Suat İlhan , Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz , Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin , Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürü Yusuf Ada ile mahalle muhtarları , kursiyerler ve vatandaşlar katıldı . Törende konuşan Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada , bu tür kursların düzenlenmesinde kendilerine destek olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ' ya teşekkür ederek , bir yıl içerisinde açılan 688 kursta , toplam 12 bin 400 kişinin eğitim aldığını söyledi .
Sosyal belediyecilik anlamında en çok övündükleri projenin TORTEK olduğunu vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise , bu kurs merkezlerinin sosyal entegrasyonu sağlama anlamında önemli olduğunu belirtti . Her mahallede en az bir TORTEK merkezi kurma hedeflerinin olduğunu kaydeden Tuna , bu sayıyı arttırıp Toroslar ' da üretmeden yaşayan insanları üretken hale getirdiklerini vurgulayarak , işsizlik oranının düşürülmesine bir nebzede de olsa katkıda bulunduklarını söyledi .
Başkan Tuna , kurslarda eğitim görerek , kalifiye eleman haline gelen kursiyerleri ise Mersin Serbest Bölgesi yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde , oradaki işyerlerine yönlendirdiklerini ifade ederek , " Geçen dönem başlatmış olduğumuz TORTEK kurslarımızda , 12 bine yakın insanımız eğitim aldı . Bu konuda bize destek olan Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz . TORTEK bünyesinde şu anda 25 kurs merkezimiz mevcut . Mahalle bazında kurslar açıp hem kursiyerlerimizin ulaşımlarını kolaylaştırmayı hem de kurs sayımızı arttırmayı hedefliyoruz . Bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir . Aynı zamanda , kursiyerlerimizin ev ekonomilerine katkı sunmalarını sağlamak amacıyla , ilçemizde Akbelen Bulvarı Anıttepe Parkı yanı , Kuvva-i Milliye Caddesi Kültür Sanat Kaldırımı ve Akbelen Rıfat Uslu Caddesi üzerinde satış noktaları açtık . Bu satış noktalarının sayılarını arttırmayı hedefliyoruz . Mersin Serbest Bölgesi ' nde bulunan iş adamlarımızla da görüşerek , kurslarımızda yetişen ve kalifiye eleman konumuna gelen kursiyerlerimizin , işe girmelerine olanak sağlıyoruz " dedi .
Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak da özelikle ev hanımlarına , imkan tanıyarak ev ekonomilerine ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Halk Eğitim Müdürlüklerine teşekkür etti .
Konuşmalardan sonra törene katılan protokol üyeleri kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifikalarını verirken , serginin açılış kurdelesini kestiler . Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri , sergilenen ürünler hakkında kurs öğretmenlerinden bilgi alarak sergiyi gezdiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile