Torullu Aydın Madenci İki Kişiyi Tekerlekli Sandalye Sahibi Yaptı

Torullu Aydın Madenci, iki yıldır topladığı mavi kapaklarla yürüme engelli iki kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Torul'un Altınpınar beldesinde yaşayan Madenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce bir televizyon kanalında ''Mavi Kapak'' kampanyasıyla yürüme engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldığını izlediğini belirtti.

Kampanyadan çok etkilendiğini ifade eden Madenci, ''Ben de çevremdeki engellilere yardım edebilmek için 2 yıl mavi kapak topladım'' dedi.

Harşit Çayı ve çaya bağlı derelerden, Torul Baraj Gölü kenarlarından mavi kapak topladığını anlatan Madenci, şunları söyledi:

''Topladığım kapakları, bu kampanyaya ön ayak olan Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki Yenimahalle İlköğretim Okulu Müdürü Ebubekir Zorlu'ya teslim ettim. Bana ilk etapta bir tekerlekli sandalye verildi.

Sandalyeyi otobüsle beldemize getirerek 80 yaşındaki yürüme ve görme engelli İsmail Yavuz'a teslim ettim. Ardından bir miktar kapak daha topladım ve aldığım ikinci tekerlekli sandalyeyi de 85 yaşındaki Saniye Yavuz'a teslim ettim.''

Mavi kapak toplamayı sürdürdüğünü dile getiren Madenci, herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

Saniye Yavuz'un kızı Mahbup Yücel ise Aydın Madenci'ye yaptığı iyilikten dolayı teşekkür ederek, ''Kendisinden Allah razı olsun. Annem yatalak durumdaydı. Ancak, tekerlekli sandalyesini aldıktan sonra onu kapımızın önüne çıkarıyor, boş zamanlarımızda gezdiriyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile