TRT 6'nın Kürtçe şarkı yarışmasında elemeler için geri sayım başladı

Kürtçe yayın yapan TRT 6'da yayınlanacak Kürtçe şarkı yarışması büyük ilgi gördü. Başvurularda geriye sayım başlarken elemelerin yapılacağı tarih ve ş

Kürtçe yayın yapan TRT 6'da yayınlanacak Kürtçe şarkı yarışması büyük ilgi gördü. Başvurularda geriye sayım başlarken elemelerin yapılacağı tarih ve şehirleri belli oldu.

Buna göre elemelerin yapılacağı ilk şehir İstanbul. 4 Ocak 2011 Salı Günü Kürt Star'ın ilk elemeleri İstanbul'da yapılacak. Kürt Star, 7 -8 Ocak 2011 tarihleri arasında İzmir'de, 9-10 Ocak 2011 tarihleri arasında Ankara'da, 12-13 Ocak 2011 tarihleri arasında Van'da, 15-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Diyarbakır'da, 17-18 Ocak 2011 tarihleri arasında Nusaybin'de, 20-21 Ocak 2011 tarihleri arasında Mersin'de olacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER OLACAK

Jüri üyeleri için bir hayli seçici davranan TRT 6'nın yarışmadaki jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Nihat Doğan, Yekbun ve Suriye'de yaşayan ve Kürtler arasında bir hayli popüler olan Said Yusuf. Ayrıca her hafta ünlü bir isim de konuk jüri olarak yarışmada yer alacak.

Eleme turlarının jüri üyeliği için ise kanalda Qada Erbane isimli programı başarı ile sunan Diyarbakırlı sanatçı Kadir İpek ve TRT 1'de yapılan Sen Türkülerini Söyle yarışmasında birinci olan ve TRT sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Şehmuz Esenkuş ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden akademisyen Metin Barlık yer alıyor.

Strana Xwe Beje (Sen Türkünü Söyle) ile yeni starların aranacağı yarışmanın birincisine İstanbul Selimpaşa Emlak Konutları'ndan 3 + 1 daire verilecek. Yarışmanın başvuruları www.senturkunusoyle.com ile www.stranaxwebeje.com internet adreslerinden yapılıyor. Şu ana kadar yarışmaya yüzlerce adayın başvurduğu belirtiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile