Turgutlu Ve Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 93. Yıl Dönümü

Manisa'nın Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinin düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Manisa'nın Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Turgutlu'daki etkinlik, 50.Yıl Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçenin düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümünü buruk şekilde kutladıklarını belirtti.

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısının acısını yaşadıklarını kaydeden Şirin, şöyle konuştu:

"Bizler kahraman şehitlerimizin kanlarıyla, yoksullukla, çaresizlikle kazanılan bu bereketli toprakların her daim düşman hedefinde olduğunun bilinciyle, bizler için canını ortaya koyan şerefli Türk ordusu ve Türk polis teşkilatının değerli mensuplarını unutturmayacak, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz."

Törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Ayhan Dalbaş, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

- Saruhanlı'daki tören

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 93 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bugün de aynı kararlılıkta olduğumuzu göstermek için toplandık" dedi.

Dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini belirten Yaralı, "Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla tören sonlandı.

Törene Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, resmi kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile