Türk Kizilay'i Yurtta Ve 19 Ülkede Kurban Kesimlerine Basladi

Türk Kizilay'i Yurtta Ve 19 Ülkede Kurban Kesimlerine Basladi

Türk Kizilay’i geleneksellesen vekaletle kurban kesim kampanyasi kapsaminda Türkiye dahil 20 ülkede hedefledigi 128 bin kurban hissesine ulasti. Kampanyanin Gazze’ye ayrilan bölümü ise hayirseverlerin yogun ilgisi üzerine ek kotayla genisletildi. Kizilay ekipleri, bayramin ilk günü itibariyla yurt içinde ve üç kitada 19 ülkede kesim islemlerine basladi.

18 yildir basariyla uyguladigi ‘Kizilay Kurban Modeli’yle kesilen her bir kurbanin toplumun tüm kesimlerinden ihtiyaç sahiplerine ulasmasini saglayan Türk Kizilay’in vekaletle kurban kesim kampanyasina hayirseverler bu yil da yogun ilgi gösterdi. “Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganiyla yürütülen kampanya kapsaminda hayirseverlerin kurban vekâletlerini alan Kizilay, bayram namazinin ardindan Türkiye’nin yani sira Asya, Afrika, Ortadogu ve Balkanlar’daki 19 ülkede kesim islemlerini baslatti.

Türkiye dahil toplam 20 ülkede vekaletle kestigi kurbanlarla yaklasik 3,8 milyon ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefleyen Kizilay, yurt içindeki kesimlerden elde edilen kurban paylarini kavurma konserveleri haline getirerek sadece bayram günlerinde degil, yil boyunca ihtiyaç sahiplerine ulasmasini sagliyor. Yurt disinda gerçeklesen kesimlerde ise kurban etleri soguk zincir korunarak aninda ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor.

Yurt içinde kesilen kurbanlar basta Et ve Süt Kurumu olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin is birligiyle modern kombinalarda, hijyen kurallarina ve Islâmi sartlara uygun olarak kesilip konserve haline getiriliyor. Kizilay, kavurma konservelerinin agirlikli bölümünü bu yil deprem bölgesindeki afetzede ailelere dagitacak. Konserveler ayni zamanda ülke genelindeki Kizilay asevlerinde sicak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulasacak.

Bu yil Gazze’deki çatisma magdurlarina yönelik özel bir planlama yapan Kizilay, yardimlarin geçisiyle ilgili aksamalarin yasandigi bölge için de uzun ömürlü kavurma konservesi çözümünü ortaya koydu. Kurban kampanyasinin Gazze ayagi, hayirseverlerden gördügü yogun ilgi üzerine ek kotayla genisletildi. Türkiye’de kesilen kurbanliklarin paylarindan hazirlanacak yaklasik 400 bin kavurma konservesi Iyilik Gemileriyle Gazze’ye ulastirilacak.

Kurban ibadetini Türk Kizilay araciligiyla yerine getiren vekalet sahiplerine kesimi yapilan kurbanlar ile ilgili anlik olarak bilgi verilirken kesim asamalari ise video ile kayit altina aliniyor. Kurban Bayrami’nin ilk üç günü gerçeklestirilen kesimlere, din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eslik ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile