Türk Mutfagi Haftasi'nda Cografi Isaretli Antalya Piyazi Yapildi

Türk Mutfagi Haftasi'nda Cografi Isaretli Antalya Piyazi Yapildi

Cumhurbaskanligi himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanligi destegi ile üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfagi Haftasi kapsaminda Antalya Olgunlasma Enstitüsünde "Antalya Piyazi Yapim Etkinligi" düzenlendi.

21-27 Mayis tarihlerinde 3’üncüsü kutlanan Türk Mutfagi Haftasi’nda, Akdeniz’in saglikli ürünlerini Toroslarin geleneksel tatlariyla bulusturan Antalya mutfagi da yerini aliyor. Türk mutfaginin tanitilmasi ve dünya siralamasinda hak ettigi yeri almasi amaciyla; 2022 yilindan bu yana Cumhurbaskanligi himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle kutlanan Türk Mutfagi Haftasi, bu yil da yurt içinde ve yurt disinda düzenlenen çesitli etkinliklere sahne oluyor. “Sürdürülebilir Türk Mutfagi: Saglikli, Geleneksel, Atiksiz” ana temasiyla gerçeklestirilen etkinliklerde, yurt disindaki dis temsilciliklerde, tarih, kültür ve doganin bir bulusmasi olan Ege lezzetleri, yurt içinde ise 81 ilin cografi isaretli ürünleriyle hazirlanan özgün lezzetler tanitiliyor.

Hafta boyunca, sehir mutfagina özgü lezzetlerin yapilacagi ve bir dizi etkinligin gerçeklestirilecegi Antalya’da ilk olarak Antalya Olgunlasma Enstitüsünce hazirlanan cografi isaretli Antalya piyazi tanitildi. Olgunlasma Enstitüsünde görev yapan çalisanlar, öncesinde hazirladiklari malzemelerle Antalya’nin cografi isaretli piyazinin nasil yapildigini anlatarak piyaz sunumunda bulundu.

Programda konusan Antalya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Güzel Sanatlar Sube Müdürü Selma Yörür, Türk Mutfagi Haftasi’nin önemine dikkat çekerek su ifadelere yer verdi:

"Bugün burada Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri kapsaminda Antalya’mizin cografi isareti ürünlerinden birisi olan piyaz yapimini gerçeklestiriyoruz. Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri Cumhurbaskanligi bünyesinde Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin himayesinde 21 ve 27 Mayis tarihleri arasinda hem ülkemize hem de yurt disinda kutlanmakta olan bir etkinligimiz. Binlerce yillik, mutfak kültürümüzün yasatilmasi ve geleneklerimizin korunmasi açisindan, bu etkinligi oldukça önemli görüyoruz. Burada da sehrimizin cografi ürünlerinin tespitinde ve yasatilmasinda en önemli paydaslarimizdan birisi olan Antalya Olgunlasma Enstitüsü ile Antalya piyazi atölyesini gerçeklestiriyoruz."

Türk Mutfagi Haftasi kapsaminda Antalya’da gerçeklestirilecek etkinlikler, hafta boyunca devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile