Türk Mutfagi Haftasi'nda Yerel Lezzetler Ikram Edildi

Türk Mutfagi Haftasi'nda Yerel Lezzetler Ikram Edildi

Karabük’te Türk Mutfagi Haftasi çerçevesinde düzenlenen Lezzet Senlikleri’nde ilçelerin yerel lezzetleri ikram edildi.

Karabük Valiliginin koordinesinde düzenlenen "Lezzet Senlikleri" ikinci gününde Safranbolu’daki programla devam etti. Sabah "Yaziköy Keskegi"nin firindan çikarilmasiyla baslayan program çerçevesinde Hidirlik mevkiinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Daha sonra Han arkasinda devam eden programa Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, KarabükBelediye Baskani Özkan Çetinkaya, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, kaymakamlar, belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri, stk temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Programda konusan Vali Mustafa Yavuz, dünyanin farkli lezzetler pesinde kostugunu belirterek, "Inaniyorum ki lezzet senlikleri ile birlikte gastronomi turizmine bir katki saglariz" dedi.

Kültür ve Turizm Il Müdürü Ibrahim Sahin, bu yil ki temanin ’Sürdürülebilir Türk Mutfagi atiksiz, geleneksel, saglikli’ olarak belirlendigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan folklor gösterisi yapildi. Kurulan stantlarda Karabük ve ilçelerine özgü yemeklerin tanitimlarinin yapilmasiyla program sona erdi.

Türk Mutfagi Haftasi yarin ki Hadrianopolis Antik Kent gezisi ile son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile