'Türkçe Ögretmeni Olma Yolunda' Konulu Konferans Gerçeklestirildi

'Türkçe Ögretmeni Olma Yolunda' Konulu Konferans Gerçeklestirildi

Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Egitimi Bölümü Türkçe Egitimi Ana Bilim Dali tarafindan “Türkçe Ögretmeni Olma Yolunda” konulu konferans çevrim içi düzenlendi.

Adiyaman Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nin konusmaci olarak katildigi konferansa Türkçe Egitimi Ana Bilim Dali ögrencileri, ögretim üyeleri ve ülkemizin çesitli yerlerinden akademisyenler yogun ilgi gösterdi. Türkçe ögretmeni adaylarinin nitelikli yetismesi gerektigini belirten Prof. Dr. Ahmet Akkaya, adaylarin dikkat etmesi gereken hususlar, Türkçe ögretmeni olma yolunda geçilecek asamalar, ögretmen olarak göreve basladiktan sonra mesleki gelisim için yapilabilecekleri örneklerle açikladi.

Prof. Dr Akkaya: “Türkçe ögretmeni iyi bir dinleyici olmali ayni zamanda ögrencilerine dinleme becerisini kazandirmalidir. Dinleme, okuma, konusma ve yazma becerilerinin yani sira görsel okuma becerisine de ögretmenlerimiz önem vermelidir. Bunu yani sira ögretmenlerimiz Türkçe ögretiminde dijital araçlari kullanabilmelidir.” diyerek konusmasini katilimcilarla etkilesim hâlinde tamamladi.

Program, katilimcilarin soru ve görüslerinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile