Üç Yol'un Ulusal ve Uluslararası Festival Yolculuğu Devam Ediyor

25 Ekim’de vizyona sunulan, ilk olarak 50. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ardından 4. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde gösterilen ve 32. Uluslararası Fajr Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülünü kazanan ‘Üç Yol’ filmine Eskader (Eğitim Sanat ve Kültür Araştırmalar Derneği) Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapılan törenle 2013’ün ‘En İyi Türk Filmi’ ödülünü verdi.


Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini Faysal Soysal’ın üstlendiği başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Kerepela, Alma Terzic ve Faketa Salihbegovic’in yer aldığı filmin festival yolculuğu Nisan ve Mayıs aylarında devam edecek. ‘Üç Yol’ filmi 25 Nisan’da başlayacak Uluslararası Pristina Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde gösterilecek. 29 Nisan’da gerçekleşecek filmin gösterimine yönetmen Faysal Soysal ve oyuncu Nik Xhelilaj katılacak. ‘Üç Yol’ filminin Gaziantep’te düzenlenen 4. Nar Film Festivali’ndeki gösterimi ise 15-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Ayrıca filmin Afrika Kıtası prömiyeri 6-10 Mayıs tarihlerinde Tunus Med Memories festivalinde yapılacak.

Kısa filmlerinden aldığı ödüllerle tanınan Faysal Soysal’ın ilk uzun metraj filmi olan ‘Üç Yol’, Modern dönemde her şeye yabancılaşan ve rüyalarını kaybeden insanı temsilen bir şairin Yusuf gibi kendi kuyusunu aramasıyla başlıyor. Batmanlı şair Bünyamin, Mostar’da toplu mezarlar, savaş sonrası kayıplar, intiharlar ve vicdan azaplarının içinde boğulmuşken Boşnak Psikolog Zrinka, Züleyha olup rüyalarında aradığı aşkı getiriyor kendisine. Bünyamin geçmişiyle yüzleşmek için Hasankeyf’e döndüğünde Zrinka ondan haber alamayacak. Malabadi ve sonrasında Hasankeyf’e gelen Zrinka’yı Bünyamin’in anlatmadığı başka sürprizler bekleyecektir. Şiirsel ve gerçeküstü görüntüleri, plan-sekans mizansenleri ve sanat yönetmenliğindeki renk ve doku çeşitliliği ile Türk Sinemasında yeni bir dil var etmeye aday Üç Yol filmi yapım özelliği ile ilkleri barındırıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile