Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ardahan'da Tbmm 90. Yıl Hatıra Ormanının Açılışını Yaptı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ardahan'da, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kurulan TBMM 90

  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Ardahan ' da , Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kurulan TBMM 90 . yıl hatıra ormanının açılış törenine katıldı . Bakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada , " Doğayı çevreyi hoyratça kullanmayacaksın . Dengeyi mutlaka muhafaza etmemiz lazım " dedi .
Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' ın yanı sıra Ardahan milletvekili Saffet Kaya , Vali Mustafa Tekmen Belediye Başkanı Faruk Köksoy , Çevre ve Orman il Müdürü Özcan Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı .
Çevre ve Orman il müdürü Öztürk 5 hektar alanda 7 bin Sarıçam fidanı dikildiğini ayrıca Yanlızçam kayak evine giden güzergah üzerinde 2 kilometrelik yolun ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını söyledi .
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşmasında ise konuşmasında " Çevre ve doğa konusunda batılıların gelişmiş ülkelerin yaptığı hatalara düşmemek lazım " dedi .
Yıldırım , Ardahan ' ın bin bir çeşit bitki örtüsüyle harika bir konumda olduğunu söyledi . Türkiye bu tür konumların korunması gerektiğini savunduklarını ifade eden Yıldırım , şunları kaydetti : " Doğayı çevreyi hoyratça kullanmayacaksın . Dengeyi mutlaka muhafaza etmemiz lazım . Ardahan ' ın bin bir bitki örtüsüyle çevre anlamında harika bir konumda . Bu değerlerimizi korumamız lazım . Bu değerlerimizi kaybettikten sonra aynısını yerine koymak hem asırlar alır , hem de , çok büyük maliyetle olur . Bu bakımda dengeli olmak gerek " dedi .
Çevre konusunda batılıların yaptığı hatalara düşmemek gerektiğini söyleyen Yıldırım , " Batılıların gelişmiş ülkelerin yaptığı hatalara düşmeden , çevre değerlerini muhafaza ederek , ülkemizin halkımızın ihtiyacı olan tabi ki tesislerde yapacağız , bunlara da ihtiyacımız var . Pekala ikisini de bir arada yapabiliriz " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile