Ülkesine Dönen Tayvanli Ekip Alkislarla Karsilandi

Ülkesine Dönen Tayvanli Ekip Alkislarla Karsilandi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Türkiye’de arama kurtarma çalismalarini tamamlayan Tayvanli ekip, ülkesinde alkislarla karsilandi.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Türkiye’de arama kurtarma çalismalarina katilan Tayvanli ekip, çalismalarini tamamlayarak ülkesine döndü. Taoyuan Uluslararasi Havaalaninda özel törenle karsilanan ekip, halk tarafindan alkislarla karsilandi. Törene, Tayvan Içisleri Bakani Lin Yu Chan, Taipei Ticaret Ofisi Temsilcisi Muhammed Berdibek ve Türk Hava Yollari yetkilileri katildi.

Tayvan Içisleri Bakani Lin Yu Chan, 130 kisilik ekibin deprem bölgesinde basarili bir sekilde çalistigini ve hem Türk hemde dünya medyasi tarafindan övgüler aldigini söyledi.



Ticaret Ofisi Temsilcisi Muhammed Berdibek ise ekip liderlerine çiçek takdim edip Türk halki adina tesekkürlerini ileterek, "Tayvanli ekipler Türkiye’ye ilk ulasanlarin basinda geliyor. Tayvan ile Türkiye arasi uçakla yaklasik 12 saat sürüyor ama Tayvan’in yardimi çok hizlica ülkemize ulasti" dedi.

Tayvan depremin ilk gününde Türkiye’ye 200 bin dolar ardindan da 2 milyon dolarlik bagis yapacagini duyurmustu.

Tayvan Saglik ve Refah bakanliginin baslattigi Türkiye’ye yardim isimli bagis kampanyasinda 14 Subat gününe kadar 682 Milyon NT (426 milyon TL) para toplanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile