Ümraniye'de, Sahte Kargo Oyunu Ile Kaybettigi Evini Almak Için 10 Yildir Mücadele Ediyor

Ümraniye'de, Sahte Kargo Oyunu Ile Kaybettigi Evini Almak Için 10 Yildir Mücadele Ediyor

Ümraniye’de ikamet ettigi evini internet üzerinden satiliga çikaran Mehmet Kaya, evini almak isteyen bir kisi tarafindan dolandirildi. Evi alacak kisinin kedisine hediye olarak çaydanlik göndermesi üzerine, çaydanligi getiren sahte kargocunun verdigi belgeyi imzalayan Kaya, dolandiricilik kurbani olup evini kaybetti. Yaklasik 10 yildir hukuk mücadelesi veren ve açtigi davayi kazanarak kendisine çikarilan vergi borcundan kurtulan Kaya, evine geri kavusacagi günü bekliyor.



Ümraniye’de ikamet ettigi evini internet üzerinden satiliga çikaran Mehmet Kaya (75), iddiaya göre, kendisine ulasan bir kisi ile iletisime geçti. Kaya’nin, evini alacak kisinin kendisine çaydanlik hediyesi göndermesi üzerine, kapiya gelen sahte kargocudan çaydanligi alan ve verdigi kagida imza atan Kaya, imzaladigi belge ile evinden olunca durumu polise bildirdi. Kaya’nin kapisina gelen kargocunun sahte oldugu ve imzaladigi kagidin da senet oldugu ögrenildi. Dolandirildiktan sonra evinin icralik olmasiyla kendisine çikarilan vergi borcu için hukuk mücadelesi veren Kaya, yaklasik 10 yil süren davalar sonucu vergi borcunu iptal ettirdi. 10 yildir hukuk mücadelesi veren Kaya, evine geri kavusacagi günü bekliyor.

“Kargo kagidi imzaladigimi sandim ama senet imzalattilar”

Kargo olarak imza attigi evragin senet çiktigini belirten Murat Kaya, “Evimi ben internet sitesine satilik ilani olarak vermistim. Ilan sonrasi birisi beni aradi ve yeri begendigini söyledi.

’Kisa bir zaman sonra ben gelecegim biraz islerim var’ dedi.

Aradan bir süre geçti ve telefonla ara sira görüstük. En son görüsmemizde esime hediye göndermek istedi ancak ben kabul etmedim ama kargo ile gönderdi. Ben de kuskulanmadim. Kagidi aldigima dair imza attim ama o an bana senet imzalatmislar” dedi.



“Elimde bir birikimim olan hac parasi vardi, tüm param bitti”

Kaya, "Elimde bir birikim param vardi, hac parasiydi. O günden bugüne kadar kurus param kalmadi, bütün varligim gitti. Artik avukata para verecek gücüm kalmadigi için barodan avukat tuttum. Maddi durumum kalmadi. Adalet yerini bulsun istiyorum. Evimi almak istiyorum, evimi teslim etsinler. Kimseden para almadim, beni dolandirdilar. Hayali olarak bir kisi beni dolandirdi, gazeteye ilan verdim ilana göre bu kisi gelmezse haklarini kaybedecekti ve kendisi gelmedi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile