Ürdün Ordusu 'Sinirdaki Israil Askerlerine Ates Açildigi' Iddialarini Yalanladi

Ürdün ordusu, sinir muhafizlarinin Israil askerlerine ates açtigi yönündeki haberleri yalanlayarak, söz konusu olayin kaçakçilara yönelik bir uyari atesinden ibaret oldugunu bildirdi.

Israil merkezli Walla News haber sitesinin "dün Ürdünlü bir askerin 10 kisilik Israil askeri birligi üzerine ates açtigi" yönündeki haberi üzerine, Ürdün ordusu yazili bir açiklama yayimladi.

Açiklamada, "14 Aralik Sali sabahi yerel saatle 11.39'da Ürdün-Suriye-Israil sinir üçgeninde kaçakçilik faaliyetine yönelik süpheli bir durum tespit edildi. Bunun üzerine El-Vacib bölgesindeki Kuzey Askeri Bölgesi Muhafizlari, bölgenin kaçakçilardan temizlenmesi için uyari atesi açti. Söz konusu olay, bu gibi durumlarda sinir güvenliginin saglamasi için normal bir prosedürdür." ifadelerine yer verildi.

Uyari atesi açildigi sirada sinirin Israil tarafinda bir askeri devriyenin geçtigi belirtilen açiklamada, "Kaçakçilara karsi uyari atesi açilmasindan sonra Israil devriyesi herhangi bir sürtüsme olmaksizin, Israil'in iç taraflarina dogru gitti." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada ayrica bu gibi haberlerin yayinlanmadan önce dogrulugunun teyit edilmesi çagrisinda bulunuldu.

Israil merkezli Walla News haber sitesinde yayinlanan haberde "dün Ürdünlü bir askerin 10 kisilik Israil askeri birligi üzerine ates açtigi, olayda herhangi bir yaralanma olmadigi" ileri sürülmüstü. Söz konusu haber sosyal medyada ve çesitli basin yayin organlarinda da yer bulmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile