Van'daki Isçilerin Protestolari 9'Uncu Gününde

Van'daki Isçilerin Protestolari 9'Uncu Gününde

Van’da isten çikarilan isçilerin DEM Partili Ipekyolu Belediyesi önünde baslattiklari süresiz eylemi devam ediyor.

DEM Partili Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra çok sayida isçinin is akdine son vermisti. Isten çikarilan isçiler, 9 gündür HAK-IS Van Subesi öncülügündeki eylemlerini sürdürüyor. Belediye önünde çadir kuran isçiler, verilen karara tepki göstererek islerine geri dönmek istiyor.

“Insanin hayatiyla oynuyorlar”

Isten çikarilan Ismail Demirezen isimli isçi, çalistigi süre içinde düzenli bir sekilde ise gittigini ve ek mesailere dahi kaldigini belirtti.

Yeni yönetimle tüm düzenlerinin bozuldugunu ifade eden Demirezen, “Daha bir hizmet yapmadan ilk olarak personeli isten çikardilar. Eger ki bir haksizlik varsa ilk beni isten çikarin. Biz ise girinceye kadar buradaki eylemlerimizi sürdürecegiz. Belediye su an personel aliyor. Madem ki personele ihtiyaç yok, bu kadar borç varsa niye eleman aliyorsunuz? Bir mesaj atarak insanin hayatiyla oynuyorlar. Bu olacak sey degil, bu bir zulümdür. Çocuklarimin psikolojileri bozuldu. Gidecek bir yerimiz yok. Ise geri dönene kadar da buradayiz. Ben tek de kalsam yine buradan gitmeyecegim. Çünkü bu benim hakkimdir. Eger bir haksizlik varsa çikarsinlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile