Van Gölü Sahilinde Yamaç Parasütü Yarismasi Nefes Kesti

Van Gölü Sahilinde Yamaç Parasütü Yarismasi Nefes Kesti

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ev sahipliginde düzenlenen Türkiye Hedef Sampiyonasi Dogu Anadolu Etabi yarislari Ayanis sahilinde basladi.

Van Valiligi, Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Türkiye Hava Sporlari Federasyonu’nun is birligiyle düzenlenen Yamaç Parasütü Sampiyonasi devam ediyor. Van’in tarihi, kültürel ve dogal zenginliginin tanitimini saglamak, yamaç parasütü sporunun yayginlasmasi amaciyla düzenlenen sampiyona, Tusba ilçesine bagli Ayanis Mahallesi’nde basladi.

Türkiye’nin farkli 14 ilinden gelen 32 sporcu, Ayanis Take off alaninda Süphan Dagi ve Van Gölü’nün essiz manzarasi esliginde uçus yaparak en iyi inisi yapmak için mücadele etti. Göl kiyisinda düzenlenen parkurda yarisan sporcularinin kiyasiya yarisi ise renkli görüntülere sahne oldu.

"Van çok fantastik bir sehir"

Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Türkiye Hava Sporlari Federasyon Baskani Ahmet Saim Yilmaz, yarislarin yapildigi Van’in çok fantastik bir sehir oldugunu belirtti.

Iki yildir yamaç parasütü yarislarinin Van’da gerçeklestigini ifade eden Baskan Yilmaz, "Yarismalara 32 sporcumuz katildi.

14 ilden buraya gelen ve ilk 5’e girecek sporcular, Eskisehir’de yapilan süper finale gidecekler. Çok çekismeli bir yarisma geçiyor. Van halkinin bize göstermis oldugu ilgi alaka ise bizleri çok mutlu ediyor. Burada olmaktan bütün sporcu arkadaslarimiz da inanilmaz mutlular. Çünkü gerek meteorolojik verileri ve gerekse turizm açisindaki düsünürsek, Van bölgenin parlayan yildizidir" dedi.

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Türkiye Hedef Sampiyonasi’nin son bölge etap yarismasinin Van’da tamamlanacagini dile getiren Gençlik ve Spor Il Müdürü Yalçin Özdemir ise, "Geçen yil da ayni hedef yarismasini ilimizde yapmistik. Ilimizin dogal altyapisi ve cografi konumu bakimindan bu spor bransina çok uygundur. Buraya gelen pilotlarimizin da çok memnun oldugunu gözlemlemekteyiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile