Van YYÜ Ögrencileri Gazze'ye Destek Protestolarini Sürdürüyor

Van YYÜ Ögrencileri Gazze'ye Destek Protestolarini Sürdürüyor

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) ögrencileri, Israil’in saldirilari ve ablukasi altindaki Gazze Seridi’nde yasayan Filistinlilere destek amaciyla çesitli etkinlikler ve protestolarla seslerini duyurmaya devam ediyor.

Van YYÜ yerleskesinde kurulan “Gazze Dayanisma" çadirinda, ögrenci ve akademisyenlerce hazirlanan yiyecekler ve getirilen kiyafetlerin satisa sunulmasi adina kurulan hayir çarsisinin yani sira Israil’in saldirilarina iliskin fotograf ve resim sergisi açildi. Elde edilecek gelirin Gazze’deki insanlara ulastirilacagi hayir çarsisina; ögrenciler, akademisyenler ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Çadiri ziyaret eden Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, Israil’in Filistin topraklarinda isledigi suçun büyüyerek devam ettigini söyledi.

Insanligin tarih boyunca gördügü en büyük zulümlerden birine sahitlik ettiklerini belirten Rektör Sevli, “Tüm dünyada oldugu gibi üniversite ögrencilerimiz de Gazze’deki katliama sessiz kalmadi. Gazze’de insanlik drami yasaniyor. Uluslararasi hukuk ayaklar altina alindi. Tarihte böyle bir katliamin örnegi yok. Katliamlar uzun süredir tüm dünyanin gözü önünde devam ediyor. Israil saldirilari acimasizca masum bebeklerin, kadinlarin ve sivillerin canini aliyor. Biz de Filistin halkinin yaninda oldugumuzu göstermek, sesimizi duyurmak istiyoruz. Ögrencilerimiz, hayir çarsisi düzenleyerek oradaki kardeslerimize bir nebze de olsa yardim etmeye çalisiyor. Katliamlarin, acimasizca yapilan saldirilarin bir an önce durdurulmasini ve Filistin halkinin tekrar barisa, huzura kavusmasini istiyoruz" dedi.

Akademisyen ve ögrenciler, Filistin’e destek olmak ve seslerini duyurmak için Edebiyat Fakültesi önünden Merkez Yemekhane binasina kadar sessizce yürüdü. Burada toplanan kalabalik kisa bir basin açiklamasi yaparak soykirima maruz kalan Filistin halkinin sesini tüm dünyaya duyurmaya çalisti. Israil saldirilarini farkli etkinliklerle protesto eden ögrenciler, Gazze halkinin çigligina ses olmak ve soykirima maruz kalan Filistin halkinin sesini tüm dünyaya duyurmak için çesitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile