Veliler Okullarda Serbest Kıyafet İstemiyor

Veliler Okullarda Serbest Kıyafet İstemiyor

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, velilerin yüzde 85’inin serbest kıyafet uygulamasına, çocuklar arasında marka rekabeti yaşanmasına sebep olduğu için karşı olduğunu söyledi.

Sendika binasında açıklamalarda bulunan Ebru Sungar, öğrencilere yönelik kılık-kıyafet yönetmeliğinin, pedagojik ve bilimsel değerlendirmeler yapılamadan uygulamaya konulduğunu savundu. Sungar, “Kılık kıyafet serbestliği adı altında eğitimi dinselleştirme ve ayrıştırma amacının bir başka adımı olan, söz konusu düzenlemenin sorunlu bölümlerini, başta veliler olmak üzere, toplumun tüm kesimleri eliyle etkisiz kılınmalıdır. MEB 'in önümüzdeki önümüzdeki öğretim yılında atacağı geri adım en doğru karar olacaktır. Eğitim-İş 'in, 'Serbest kıyafet uygulamasına ilişkin veli görüşleri'başlıklı araştırması, velilerin büyük çoğunluğunun serbest kıyafet uygulamasına karşı olduğunu ortaya koydu” dedi.

Sungar, Eğitim-İş 'in yaptığı araştırma sonuçlarını ise şöyle aktardı:
“Araştırmanın sonuçlarına göre, velilerin yüzde 86,8 'i, serbest kıyafet uygulaması ile okullarda güvenlik sorununun ortaya çıktığını belirtirken, yüzde 85 'i, serbest kıyafet uygulaması ile çocuklar arasında marka rekabeti yaşandığını ifade etti.

Velilerin yüzde 85 'i, tekrar forma uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 87,9 'u, serbest kıyafet uygulaması ile maddi durumu iyi olmayan çocukların ve velilerin olumsuz etkilendikleri görüşünü dile getirdi. Serbest kıyafet uygulaması ile yoksul öğrencilerin açığa çıktığını düşünen velilerin oranı ise yüzde 88,4 oldu. Araştırma, öğretmenlerin okula serbest kıyafetle gitmesine velilerin karşı olduğunu da ortaya koydu. Velilerin yüzde 90 'ı öğretmenlerin kıyafetleri ile öğrencilere örnek olduğunu düşünürken, yüzde 72 'si serbest kıyafet uygulamasının öğretmenler için uygulanmaması gerektiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile