Yazar Aslı Gençer Tunçyürek’den Örnek Proje

Yazar Aslı Gençer Tunçyürek’den Örnek Proje

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile bölge halkının sevilen yüzü olmayı başaran yazar Aslı Gençer Tunçyürek, otistik çocukların gelişimine katkı sağlamak için kolları sıvadı.


Otistik, down sendromlu çocuklar ve omurilik problemi bulunanlara at üzerinde terapi olarak bilinen hipoterapi ile tamamlayıcı tedavi uygulama projesine başlayan Aslı Gençer Turnçyürek, 62 otistik çocuk ve gencin eğitimlerine başladı.

Kuzey Tepe At Çiftliği ve Nazilli Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Tunçyürek, otistik çocuklara 2 yıl boyunca hipoterapi tedavisi verileceğini ve ilk iki ay boyunca çocukların atlarla tanışmaları için eğitimler düzenlenip daha yararlı bir tedavi ortamı sağlanacağını dile getirdi.

Hipoterapinin otistik çocukların gelişimi için büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyen Tunçyürek, “Hipoterapi tedavisine gerçek anlamda başladığımız zaman bu işin eğitimini almış iki tane eğitmenimiz olacak. Avusturya’dan getirilen Haflinger cinsi atlarla eğitim alacak çocuklarımız için tedavi sırasında doktorumuz, hemşerimiz ve bir tane de ambulansımız bulunacak. Ben bu projeyi gerçekleştirebildiğimiz için çok mutluyum. Bu vesileyle desteklerini esirgemeyen Kuzey Tepe At Çiftliği’ne ve Nazilli Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

Projenin herkes için hayırlı olmasını dileyen başarılı yazar, çevre il ve ilçelere örnek bir girişim olması için elinden gelen herşeyi yapacağını belirterek, otistik çocukların Aslı ablaları olarak en büyük destekçisi olduğunun altını çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile