Yukari Firat Havzasinin Ortak Kültürü Arapgir'de Bulustu

Yukari Firat Havzasinin Ortak Kültürü Arapgir'de Bulustu

Malatya’nin önemli kültür ve sanat merkezinden biri olan Arapgir Ilçesi’nde, Arapgir Ilçe Belediyesi ile Erzincan Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Dernegi’nin organizasyonunda ‘Yöresel Müzik Dinletisi’ programi gerçeklestirildi. Yukari Firat Havzasinin ortak kültürü Arapgir’de bulustu.

Arapgir Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Arapgir Belediyesi ile Erzincan Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Dernegi’nin organizasyonunda Arapgir Samime Aydinlar Kültür Merkezinde gerçeklestirilen ‘Yöresel Müzik Dinletisi’ büyük begeni topladi.

Arapgir ile Kemaliye’nin yöresel eserlerinin seslendirildigi programda Kültür Merkezini dolduran Arapgirliler zaman zaman sanatçilara eslik ederek tempo tuttu.

Programda izleyiciler Kemaliye Kültür ve Turizm ve Folklor Dernegi ekibini ayakta alkisladi.

Renkli görüntülere sahne olan programda bir konusma yapan Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu ise “Pandemi dolayisi ile evlerine kapanan ilçe halkinin böyle bir etkinlikle bulusturulmasi anlaminda önemli bir etkinlik oldu. Organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Yukari Firat Havzasinin ortak kültürde bulusan iki ayri ilçesinin böyle bir etkinlikte bir araya gelmesi hepimizi mutlu etti. Bu tür etkinliklerin ileriki süreçte de diger ilçelerimizde devam ettirerek bölgemizde birlik ve beraberligimizi sürdürmek istiyoruz. Bu sebeple ‘Yöresel Müzik Dinletisine’ katilim saglayan herkese ayri ayri tesekkür ediyor, birlik ve beraberligimizin daim olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Programa, Arapgir Kaymakami Adnan Dogan, Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu, Kemaliye Belediye Baskani Mehmet Karaman,bazi daire müdürleri, bazi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, davetliler ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile