Zonguldak Tso Dergisi’nin Yeni Sayısı Çıktı

Zonguldak Tso Dergisi’nin Yeni Sayısı Çıktı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yayın Organı olan dergisinin 95. Sayısı “Çates’in anlamı” başlığıyla 56 sayfa olarak çıktı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye genelindeki Oda ve Borsa Genel Sekreterlerinin katıldığı Zonguldak’taki toplantının geniş yer aldığı Temmuz-Ağustos sayısında, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Çates’in anlamı” başlıklı yazısında Zonguldak ekonomisinin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayarak kurtuluş reçetesini açıkladı.

Başkan Demir, köşesindeki yazısında ayrıca sorunun büyüklüğünün TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan önderliğinde Başbakana anlatılması gerektiğini vurguladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, “Antalya Yöresel 2013 Fuarı ve Zonguldak” başlıklı yazısında şehrin turizm potansiyelinden ve fuarların tanıtım için öneminden bahsetti. Genel Sekreter Okay, ayrıca “Genel Sekreterler ve TOBB” başlıklı köşesinin ikinci bölümünde gerçekleştirilen organizasyonun önemine ve bölgeye katkısına vurgu yaptı.

Temmuz-Ağustos sayısında ÇATES ve Filyos Projesi konularına geniş yer ayrılan Zonguldak TSO Dergisinde ÇATES için yapılan toplantılara da yer verilirken Zonguldak TSO ile Zonguldak Maden ve Enerji Sanayicileri İş Adamları Derneği (MESİAD)’nin önerileri yer buldu.

BAKKA tarafından hazırlanan Filyos Projesi raporu “Filyos Vadisi Projesi nedir? Ne değildir” başlığı altında geniş yer bulurken bütün detaylarıyla projenin ne olduğu anlatıldı.

Her sayıda sektörlerin sorunlarını konu alıp temsilcilerinin düşüncelerine yer verilmesinin amaçlandığı derginin bu sayısında 9. Grupta yer alan Dershanecilik Sektörü konuları ele alınıp temsilcilerinden görüşlere yer verildi.

Zonguldak TSO Meclis Üyesi, 9. Grup Meslek Komitesi Üyesi Ali Haydar Sungur’un “Dershanecilik Gerçeği” başlıklı yazısı ile Zonguldak Sınav Dergisi Dershanesi Müdürü Halil Vecdi Ilgın’ın “Eğitim Sisteminin Günah Keçisi Dershaneler” başlıklı yazısıyla sektörün sorunu detaylı ele alındı.

“Bir Yudum İnsan” bölümünde Hasan Gürdal’ın anılarının 2. kısmına yer verilen dergide Zonguldak tarihi ve İsmet İnönü’nün Zonguldak’a gelişi ve yaşanan özel durumlar anlatıldı.

Derginin Sağlık sayfasında ise BEÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nejat Demircan’ın ‘Stresin Değerlendirilmesi ve Stresle Başa çıkma” konulu yazısı bulunuyor.

Dergide ayrıca son 2 ay içindeki üyeleri ilgilendiren açılış ve vefat olaylarına da yer verilirken 2013 yılında gerçekleşecek fuarlar yayınlandı.

BAKKA’nın bölgedeki çalışmalarına 4 sayfa ayrılan dergide, girişimcilere yol gösterecek “2013 Yılı Teknik Destek Programı” ve “2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı” yazısı da ver alıyor.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın dergisinde bu sayıdan itibaren sırasıyla ilçe TSO’larının belirlediği sorunlara da yer verilirken ilk olarak Çaycuma ve Alaplı TSO’nun belirlediği “Öncelikli İlçe Proje ve Sorunlar” dergide yer buldu.

Yapılan faaliyetlere de yer verilen dergide, yapılacak fuarlar, toplantılar hakkında da bilgiler verildi.

Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası’nın dergisinin bundan önceki sayılar gibi Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa Başkanları, Bakan, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile tüm üyelerine ulaştırılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile