Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






Bakan Yıldız'dan Maden Faciası Açıklaması

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye hareket eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Önemli bir kaza yaşandı. Şehit olan madenci kardeşlerim var” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasının meydana geldiği Manisa'ya hareket etmeden önce havaalanında açıklamalarda bulundu.

Trafo patlamasının ardından ocakta yangın çıktığını belirten Yıldız, “Önemli olduğuna inandığımız bir kaza yaşandı. Ümit ediyorum ki, büyük sıkıntı çıkmaz. Şehit olan madenci kardeşlerim var” dedi.

Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili şu anda net bir bilgi verilemeyeceğini dile getiren Yıldız, “İlk etapta işçi kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Şu anda verilecek rakamlar yanıltıcı olur. Tek elden bilgi vereceğiz, kamuoyuyla paylaşacağız' dedi.

Kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yıldız, ocağa temiz hava verilmeye başlandığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye gittiğini ifade eden Yıldız, “Sayın Başbakanımızı bilgilendireceğim” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile