Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






Başbakan Erdoğan'dan Maden Kazası Açıklaması

Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden yangınına ilişkin yaptığı açıklamada mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Erdoğan, ölen işçilerin ailelerine de başsağlığı diledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına ilişkin ilk açıklama geldi.

"Yangın sebebiyle ebediyete intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum" diyen Erdoğan, mahsur kalan madencileri kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Şu anda ocaktaki kardeşlerimizle ilgili çalışmalar edevam ediyor. Bir kısım çıkarılan kardeşlerimiz var. Ümit ederim ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tüm ailelere ölen kardeşlerimin ailelerine sabır diliyorum, yaralıların ailelerine sabır diliyorum" diye konuştu.

Haberin ardından kurtarma çalışmalarına derhal başlandığını kaydeden Erdoğan şunları ifade etti:

"Enerji Bakanı taner Yıldız gelişmeleri yerinde takip etmek üzere ekibiyle bölgeye gitti. Balıkesir ve Manisa milletvekilleri de bölgeye intikal ediyor. Kardeşlerimizin kurtarılması için AFAD başta olmak üzere çalışmalar sürüyor. İlerleyen saatlerde gönlümüzü rahatlatacak açıklamaları bekliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile