Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






CHP Milletvekili Özgür Özele AK Partiden Cevap Geldi...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin araştırma önergesi verdik 'AK Partililer oy vermedikleri için kabul edilmedi' iddiasına AK Partili vekillerden cevap geldi.
Beyaz TV'de yayınlanan moderatör programına konuk olan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP'li Özgür Özel'in araştırma önergesi açıklamalarına cevap verdi.

CHP'LİLER VATANI SEVİYOR, AK PARTİLİLER SEVMİYOR ÖYLE Mİ!

'Kazanın olduğu bölgede 30 bin işçi çalışıyor. Bölgede şu ana kadar çok çok ömenli bir kaza yaşanmadı' diyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ 'İş güvenliğini yasasını AK Parti çıkarttı. Aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı'nın elemanları bu madenleri inceliyorlar. Mevzuata aykırı bir durum gördüklerinde bunların çok ağır cezaları var' dedi.

CHP
'liler vatanı seviyorlar, AK Partililer sevmiyorlar öyle mi? Diyen Selçuk Özdağ 'İş güvenliği yasasını AK Parti çıkardı. CHP'liler eğer çok istiyorlarsa gelip bu madenleri denetleyebilirler. Araştırma komisyonu kurmuş olsaydık burada kiminle beraber gezecektik. Yetkili Bakanlıkların elemanlarıyla gezmiş olacaktık. O nedenle bu iş dünyanın en riskli iş grubu arasında en ufak bir hatayı affetmiyor. Dünyanın her yerinde maden kazası olmaktadır. Gönül istiyor ki olmasın. Ama bizim almış olduğumuz duyumlar, bir çalışma esnasında kendi işçilerin hatasından mütevellit bu kazanın olduğunun noktasındadır. O nedenle araştırma komisyonları meselesi sulandırılamaz. Araştırma komisyonu dışında CHP'li vekiller gelip burada bunlarla ilgili araştırma yapabilirler.

İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM

Benim akrabalarımın orada 'holdingde çalıştığı ve gelen müfettişleri yanlış yönlendirdikleri' iddiası dolaşıyor bunu da ahlaksızca kabul ediyorum. Benim hiç bir akrabam Soma'da çalışmamaktadır. Hiçbir akrabam bu holdingde yönetici değildir. Buradan bizlere ve AK Parti'ye vurmak alçaklıktır. İnsanları tahrik etmeye gerek yok. Bunu ispat ederlerse ben istifa ederim' şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise CHP'nin verdiği araştırma önergesinin bu ve benzer olaylarla alakalı olmadığını söyledi.
 
Hüseyin Tanrıverdi şunları söyledi; Hepimizin başı sağolsun ölenlere Allah'tan rahmet Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Şimdiye kadar 205 cenaze çıkarıldı. Bunlar emekçi şehidimiz. Endişe ediyoruz içeriden daha fazla cenaze çıkacak. Türkiye 3 günlük yas ilanıyla bu acıyı paylaşacak. Türkiye'de meydana gelen olaylarda bu en fazla cenazeye sahip maden ocağı faciasıdır diyebilirim.

BU OCAKLAR KESİNLİKLE BAŞIBOŞ DEĞİL

CHP'lilerin araştırma önergesi verdikleri konusunda bu araştırma önergesi bu ve benzer olaylarla çok alakalı değil. Bu ocaklar Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sürekli takip ediliyor. Bu ocaklar kesinlikle başıboş değil. Bu ocak Mart ayında denetlenmiş bir ocak. Bu işletme müfettişler tarafından eksiği görülmeyen bir işletme. Dolayısıyla bu ve benzeri olayların araştırma önergesi ile pek ilişkisi yok.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile