Suriye'deki katliamı değerlendiren ve konuşmasında zorlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir" dedi. Şahin, sabah gazetelere titreyerek baktığını söyledi.

Suriye'de insanlık dramının yaşandığını ifade eden Bakan Şahin, 'Biz bir kadın ölmesin diye mücadele ederken dibimizde insanlık dramı yaşanıyor' dedi.

Fatma Şahin canlı yayında konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Şahin, 'Sabah gazeteyi elime aldığımda elim ayağım titredi ve ağlasan, bağırsan, sussan, sessiz kalsan hiçbir duygunun, hiçbir anlamının kalmadığı fotoğraflardı. Dolayısıyla Esma bizim kardeşimiz. Oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Kim müslüman? Herkes kendi müslümanlığını ve değerlerini teraziye koymalı' dedi.

İNSANLIK YENİDEN SINIFTA KALIYOR

Hem Türkiye'de hem de dünyada mücadele ettiklerin söyleyen Bakan Şahin, 'Kadına yönelik şiddetle ilgili toplumsal bir seferberlik düzenliyoruz. Şiddede sıfır tolerans diyoruz. Çocuğa, engelliye, yaşlıya ve insanlığa 76 milyon insanımızın şiddetsiz bir şekilde yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hukuki düzenlemeler yapıyoruz. Zihinsel dönüşümlerle uğraşıyoruz. Farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Ama dünyanın küreselleşmenin, insanlığın, teknolojinin, modernleşmenin en üst düzeyde yaşandığı yüzyılda, geçmişe baktığınızda Halepçe'de, Hiroşima'da insanlığın sınıfta kaldığını görüyoruz. Dibimizde bugün bizden 200 kilometre ilerde bir insanlık dramı yaşanıyor ve insanlık yeniden sınıfta kalıyor. O zaman ne doğru ne yanlış? Ne için mücadele ediyoruz. Biz yılda 200 kadın ölüyor diye bu kadar seferberlik yapıp tek kadın ölmesin diye bu mücadeleyi gösteriyoruz. Bizim duruşumuz budur' diye konuştu.

İMAN EDEREK SÖYLÜYORUM Kİ...


'Dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz' diyen Şahin, 'Biz Türkiye'de herkesin hakkını koruyoruz ve şiddete maruz kalmadan onların yaşam haklarını koruyoruz. Aynı zamanda nerde masum, nerde mazlum varsa onun hakkını koruyoruz. İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir. O yüzden biz bu mücadelemizi hem kendi ülkemizde hem de bütün dünyada devam edeceğiz. Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamızda, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz' dedi.

Esad'ın kimyasalı Amerikan Senatosu'na izletildi

ABD'de Obama yönetiminin ele geçirdiği ve Esad'ın kimyasal silah kullandığının ispatı sayılabilecek istihbarat görüntüleri Amerikan Senatosu'ndaki İstihbarat Komitesi üyelerine seyrettirildi.
Suriye'de 21 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve 355'i çocuk 1420 kişinin hayatına mal olan kimyasal saldırıya cevap vermek için Kongre'den onay almaya çalışan Başkan Barack Obama yönetiminin ele geçirdiği istihbarat görüntüleri ilk kez basında yer aldı.

İSTİHBARAT KOMİTESİ TARAFINDAN ONAYLANDI

CNN televizyonunun ele geçirdiği 13 videonun Amerikan Senatosu'ndaki İstihbarat Komitesi üyelerine seyrettirildiği belirtildi. Daha önce bazıları YouTube'ta yayınlanan görüntüler ilk kez istihbarat kuruluşları tarafından onaylandı.

SARİN GAZI KULLANILDI
Görüntülerde yerlerde yatan üzerleri çıplak ama yara izi bulunmayan onlarca insan görülüyor. 5 yaşında olduğu belirtilen bir çocuğun, gazın etkisiyle titrerken görüntülerinin yanı sıra, yetişkin birinin ağzı köpüklerle dolu kusarken görüntüleri de bulunuyor. CNN'le konuşan istihbarat yetkililerine göre görüntüler sarin gazı gibi bir kimyasal silahın kullanıldığını açıkça gösteriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile