Metehan Demir: Öğrencileri zan altında bırakmak doğru değil

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Başbakan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili söylemlerine ilişkin, 'Üniversite öğrencilerini zan altında bırakacak ifadeler kullanmak doğru değildir' dedi.
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, CNN Türk'te yayınlanan Parametre'de Başbakan Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili söylemlerini değerlendirdi.

'Hiç kimse üniversite öğrencilerinin beraber aynı evde kalmasına, beraber bir eve gitmesine, oturmasına, sohbet etmesine zina yakıştırması yapamaz' diyen Demir şunları söyledi:

'Muhafazakar yapıda ve genel aile yapısına sahip aileler tabi çocuklarının hangi durumda olduğunu merak ederler. Ama bu yine ailelerin sorumluluğundadır ve 18 yaşını geçmiş gençlerin sorumluluğundadır. Bu çerçevede insanların çocuklarını damgalamaya çalışmak, o üniversite öğrencilerini zan altında bırakacak ifadeler kullanmak da hiç doğru değil. Bununla birlikte muhafazakar yapıyı bırakın, genelde üniversite öğrencilerinin durumlarıyla yakından ilgilenmek tabiki devletin görevidir. Ama devletin görevi üniversite öğrencilerinin kaldığı evlere güvenlik güçlerinin marifetiyle girip baskınlar yapmak, kimin kimle kalacağını ayarlamak değildir. İşin ticari tarafına bakılabilir.'

'ARTIK BİR ŞEY KONUŞMAMAMIZ LAZIM'

Öğrenci evleri için etraftan şikayetler de gelebileceğini söyleyen Metahan Demir, 'Öğrenciler gürültüler de yapabilir. Bu çerçevede öğrenci evleri için şikayetler yapıldığını düşünüyorum. Ama'Ben bu eve kızlı erkekli beraber girerlerken görüyorum'diye gelecek şikayetler üzerine eğer oraya polisin özel harekat timi baskın yapıyorsa, bizim artık bir şey konuşmamız lazım' dedi. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile