Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı ve mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen Ergenekon davasında bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.

Sarı basın kartı sahibi gazeteciler, binaya girişte kartları jandarma görevlileri tarafından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden kontrol edildikten sonra içeri alınıyor.

Ellerinde duruşmaya katılacak sanıkların ve avukatların isimlerinin yer aldığı liste bulunan görevliler, binaya alımları bu listeye göre yapıyor.

Duruşma salonunun önünde bazı tutuksuz sanıkların valizleriyle beklemesi dikkat çekti.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri, cezaevinin çevresinde önlemleri artırdı.

Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.

Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor. Duruşmayı izleyecek milletvekilleri, avukatlar, sanıklar ve basın mensupları kimlik kontrolünün ardından yerleşkeye alınmaya başlandı.



Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.

Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.

Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.

Silivri Cezaevi Önünde Yoğunluk Başladı (Ergenekon Davası Son Dakika)

Ergenekon duruşmasının görüleceği Silivri Cezaevi önünde yoğunluk başladı. Avukatlar, tutuksuz sanıklar ve basın mensupları, duruşma salonuna girebilmek için yaka kartları aldı.
Ergenekon davasında karar duruşmasının görüleceği Silivri Cezaevi önünde hareketlilik de başladı. Jandarma, yoğun güvenlik önlemleri aldığı duruşma salonu çevresinde adeta kuş uçurtmadı. Avukatlar, tutuksuz sanıklar ve basın mensupları da duruşma salonuna girebilmek için yaka kartları almaya başladı. Basın mensupları, sarı basın kartlarını görevlilere ibraz ederek duruşma salonuna giriş kartı aldı. Jandarmanın duruşma salonuna girmek isteyen basın mensuplarının sarı basın kartlarını Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün sistemlerinden kontrol ettiği görüldü. Öte yandan basın mensuplarının dizüstü bilgisayarları da geçtiğimiz duruşmalardaki uygulamaların aksine duruşma salonuna alınmadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile