Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






Soma'dan Geriye Acı Dolu Hikayeler Kaldı

Soma’daki maden faciası geride acı dolu hikayeler bıraktı.
Türkiye, Soma'dan gelen haberle yasa boğuldu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir linyit madeninde dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.

'ELLERİNİ DUAYA AÇMIŞTI'
Dün akşam ve bugün yapılan açıklamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat yükseldi. Soma'da yaşanan maden faciası ardından ise geri acı dolu hikayeler kaldı. Madendeki kurtarma çalışmalarına katılan bir görevli, “Dua ederken, eli duada olarak kalan insanları gördüm” dedi. İşçilerin karbondioksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiklerini belirten görevli, maden de göçük olmadığını söyledi. Kurtarma çalışmalarına de değinen görevli, “Herkes kellesini koltuğuna aldı madenci arkadaşlarımızı, madenci şehitlerimizi bir anca çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

ON BEŞ DAKİKAYLA KURTULDULAR
Soma'daki faciacının yankıları devan ederken kazayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Kazanın 15 dakika sonra gerçekleşmesi durumunda akşam çalışacak ekibin vardiyaya başlayacağı ve madende bin 500 işçinin olacağı anlaşıldı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile