TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTTUKLAMA TALEBİ

Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erdoğan: Artık Daha Fazla Bekleyemeyiz

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarını provoke eden illegal örgütleri son kez uyardı.
Erdoğan, ' Orada illegal örgütlerin uzantıları da var. Siz oradan çekilin ve bizi o illegal örgütlerle karşı karşıya bırakın. Son defa uyarıyorum anneler, babalar lütfen yavrularınıza sahip çıkın. Artık daha fazla bekleyemeyiz' dedi.

Başbakan Erdoğan, iki haftayı aşkın süredir Taksim'de başlayıp ülke genelinde bazı noktalarda devam eden gösterilerin halkı ciddi şekilde rahatsız ettiğini söyledi. Sessiz yığınların ibretlik ve son derece anlamlı bir sükut, sabır ve itidal içerisinde gelişmeleri takip etmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, yarın yapılacak AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gösteriler yoluyla Türkiye'de nasıl bir oyun oynanmak istendiğini bütün boyutları ile milletle paylaşılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Türkiye'deki bir kısım medya, onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşları, gösterileri bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içerisindeler" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete, Gezi Parkı'nın geleceği konusunda "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Referandum sadece Anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit o ildeki belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ile olan bir iş değil. Öyle bir durum da yok. Yerel Yönetimler Yasası ile alakalı olarak 15'inci maddede belirlenmiş bir şey. Gelen arkadaşların bir kısmı buna sevindi. Bir kısmı ise buna sıcak bakmadı fakat tabi ya buna'evet'diyeceksin ya da uygulamamıza'evet'diyeceksin."

'SON DEFA UYARIYORUM'

Dolayısıyla artık biz bu sabrımızı şu ana kadar devam ettirdik. Ama artık sabrın sonuna geldik. Ben bu uyarımı son bir defa daha yapıyorum ve diyorum ki, anneler, babalar lütfen yavrularınıza sahip çıkın. Bu yavrular artık oradan çekilsinler.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile