TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTTUKLAMA TALEBİ

Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Hülya Avşar'ın o iddiasına yanıt verdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, '24 saat içinde müdahale olacak' diyen Hülya Avşar'ı yalanladı..
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakan Erdoğan ile görüşen Hülya Avşar'ın, Gezi Parkı'na 24 saat içinde müdahale edileceği yönündeki iddiasına cevap verdi. Mutlu, şu anda herhangi bir müdahale planının söz konusu olmadığını açıkladı.

NTV canlı yayınına katılan Vali Mutlu, şunları söyledi:

"Ben tabii sayın Başbakan ile Hülya Hanım'ın nasıl bir görüşme yaptığını bilemiyorum. Ancak bize böyle belirlenmiş, iletilmiş herhangi bir şey yok.

Bizim böyle bir planlamamız şu anda yok. Ama şu var. Müdahaleyi gerektirecek sıkıntılı ortamlar da var. Hülya Hanım'ın ağzından yaptığı açıklama nasıl algılanır bilemiyorum. Hanımefendinin hissettiği bir şey olabilir. Ancak iradenin böyle bir şey geliyor diye değerlendirmesi diye bir şey düşünmemesi gerekir.

Şu anda böyle bir müdahalenin söz konusu olmadığını ifade etmek durumundayım. İleriye dönük bu hiçbir zaman müdahale olmayacak anlamına gelmiyor. Bunun ne şekilde yapılacağını biz zaten paylaşırız."

TELEFON NUMARASINI VERDİ

Vali Mutlu, Gezi Parkı'na en kısa sürede gideceğini belirterek, bu ziyaretten önce kendisiyle görüşmek isteyen eylemciler için canlı yayında cep telefonu numarasını açıkladı. Vali'nin verdiği numara 0532 307 86 87...

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile