TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTTUKLAMA TALEBİ

Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Melih Gökçekten Çağrı: Bu Videoyu İzleyin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Samanyolu Haber'de Abdullah Abdulkadiroğlu sunumuyla yayınlanan 'Günlük' programına konuk oldu.
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Gökçek, özellikle Youtube'a eklenen'The Revolution Business'videosunun Türkiye'de oynanmak istenen oyunları net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Gökçek ayrıca tüm vatandaşların bu videoyu izlemesi çağrısında bulundu.

Gökçek, Gezi Parkı eylemleri sonrası yaşananlarla ilgili yepyeni belgeleri izleyicilerle paylaştı.

Türkiye'de bu işin biteceğine inandığını belirten Gökçek,"Fakat yurt içi yurt dışından bu işi tahrik edenler olayları devam ettirmek için elinden geleni yapacaktır. Bu olayların arkasında olan ve tahrik edenler arasında CHP, TKP, BDP, İşçi Partisi ve marjinal gruplar var" dedi.

CHP AĞAÇ KATİLİDİR

CHP'nin asıl meselesinin Gezi Parkı'ndaki ağaçlar olmadığını belirten Gökçek “Gezi Parkı'nda 8 ağaç nakledildi. Diyelim ki 8 ağaç kesildi. Bunu savunan kim CHP. Sizin programınızda Kılıçdaroğlu,'Günde 2 vekili nöbetçi bırakıyoruz oraya” dedi. Ne için bırakıyor, ağaçların kesilmemesi için. Önce ağaç kesilmesin diye gittiler sonra çevirdiler. Milletimizin bu insanların niyetinin tamamen sahte olduğunu bilmesi lazım” dedi.

CHP'li belediyeler tarafından ağaçlık alanlara yapılan görselleri izleyicilerle paylaşan Gökçek, “ Yeri göğü ağaçları yok eden sizsizin, bundan dolayı eylem yapan sizsiniz. CHP ağaç katilidir” diye konuştu.

YABANCI ÜLKELER RAHATSIZ


AK Parti iktidarından rahatsız olan faiz lobileri ve yabancılar var diyen Gökçek, “ Türkiye'de faiz gün geçtikçe aşağıya iniyor. Faiz lobisinde büyük bir kayıp var. Kanal İstanbul, 3.Köprü ve yeni havaalanı projesi ile İstanbul Avrupa'nın merkezi olacak. Yabancı ülkeler bu durumdan rahatsız. Avrupa aşağı inişti biz sürekli yükselişte. Dolayısıyla bu yükselişin durmasını temin etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

AMERİKA DÜŞMANLARINA AMERİKA ADINA HİZMET ETTİRİYORLAR

Demokratik hakların şiddet olayları ile sağlanamayacağının altını çizen Gökçek, ABD ve İngiltere'de bu tarz eylemlere müsaade etmediğini belirtti.

Türkiye'deki eylemlerin arkasında Türkiye'de bulunan banka ve sermaye grupları ile ABD'deki İsrail lobisinin olduğunu belirten Gökçek, “ Onlar bizim Türkiye içinde bulunan THKP ve İşçi Partisi'ni kullanıyor. Amerika düşmanlarına Amerika adına hizmet ettiriyor” diye konuştu.

GÖKÇEK'TEN ÇAĞRI: BU VİDEOYU İZLEYİN


Ekranları başında olan vatandaşlara çağrıda bulunan Gökçek,'The Revolution Business'videosunun Türkiye'de oynanmak istenen oyunları net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Gökçek,"Bu videoyu izleyen vatandaşlarımız İstanbul ve Ankara'yı zihninden geçirsin, birebir aynı. Diğer ülkelerde ne yapılmışsa Türkiye'deki aynı. Tesadüf olma ihtimali yüzde sıfır. Solcu sağcı demeyelim biz kardeşiz. Ama kendimizi kullandırmayalım. Kavgamızı demokratik bir şekilde sandıkta yapalım" dedi.







Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile