2020-2021 Bilimsel Proje Ve Patent Ödülleri Sahiplerini Buldu

2020-2021 Bilimsel Proje Ve Patent Ödülleri Sahiplerini Buldu

2020 ve 2021 yillarinda bilimsel proje gerçeklestiren ve patent almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi ögretim üyelerine ödül töreni düzenlendi.

Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli Irade Salonunda gerçeklesen “2020 ve 2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödül Törenine” Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, rektör yardimcilari, fakülte dekanlari, MYO Müdürleri, birim yöneticileri, akademisyenler ve aileleri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, Atatürk Üniversitesinin 2016 yilindan bu yana çagdas üniversite olma gerekleri ile akademik degerlerini, egitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü yeniden nasil yapilandiracagini büyük bir ciddiyetle gözden geçirdigini belirterek, yönetim kadrosuyla birlikte bu vizyonla hareket ederek Atatürk Üniversitesini bir bölge üniversitesi olma temeli üzerinden evrensel bir dünya üniversitesi statüsüne tasimak için çalistiklarinin altini çizdi.

“Yogun Çalismalarimizi Sistematik Olarak Yürütüyoruz”

“Atatürk Üniversitesi; artik evrensel bilimde ön siralarda yer alan, sorun odakli çalisan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarli olmanin yani sira, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olarak konumlanacagi yola girmistir” diyen Rektör Çomakli, söz konusu hedeflere ulasmak üzere üniversitede yogun bir çalismayi sistematik olarak yürüttüklerini vurgulayarak, bu çabanin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi ile somut bir hal aldigini ve önemli çiktilar üretmeye basladigini söyledi.



Rektör Çomakli: “Ulusal ve uluslararasi yüksekögretim siralama kuruluslarinda daha üst siralarda görünür olmamizin yaninda, 2021 yili içerisinde Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda degerlendirme sürecinden basarili bir sekilde geçerek iki yil süreyle akredite belgesi aldik. Bu önemli basarinin hemen ardindan, YÖK tarafindan yürütülen kapsamli bir degerlendirme süreci sonucunda Üniversitemiz Arastirma Üniversitesi unvanini aldi. Bu gelismeler bizim için memnuniyet verici olmakla birlikte egitim, arastirma ve topluma katki misyon alanlarinda yürütmekte oldugumuz politikalari revize etme geregini dogurmus, yöneticilerimize ve tüm mensuplarimiza önemli sorumluluklar yüklemistir.

“Tüm Kaynaklarimizla Akademisyenlerimizi Üretmeye Tesvik Ediyoruz”

Atatürk Üniversitesinin kurumsal gelisiminin ancak tüm mensuplarinin yüksek aidiyet ve özverili gayretleri ile mümkün olacaginin farkindayiz. Bugün bu törenin yapilmasinin önündeki en büyük motivasyonda budur. Biliyoruz ki “Marifet iltifata tâbidir”. Bu yüzden tüm kaynaklarimizla akademisyenlerimizi üretmeye tesvik ediyor, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda kurdugumuz birimlerimizle destekliyoruz. Üniversitemizi ileri tasimak için her bir mensubumuzun ortak amaç ve hedefler dogrultusunda fedakârlikla hizmet etme arzusunda olduguna iliskin inancim tamdir. Bu vesileyle Üniversitemizin göstermis oldugu bu basarilara katki saglayan rektör yardimcilarimiza, genel sekreterlerimize, dekanlarimiza, müdürlerimize, koordinatör olarak görev alan yöneticilerimize, akademik ve idari personelimize en içten sükranlarimi sunuyorum. Bilhassa projelerin yazim asamasinda akademisyenlerimize rehberlik eden Proje Ofisine ve patent raporlarinin degerlendirilmesi sürecinde aktif rol oynayan Patent Komisyonuna özverili çalismalarindan dolayi tesekkürlerimi iletiyorum.

Bu duygu ve düsüncelerle; bilimsel tesvikin ödülle desteklendigi bu törende, 2020-2021 yili içinde yürüttükleri projeler ve aldiklari patenlerle ödüle layik görülen Üniversitemizin kiymetli ögretim elemanlarini tebrik ediyor, basarilar diliyorum. Bilim insanlarimizin Üniversitemiz için bir gurur vesilesi olan bu çalismalarinin genç arastirmacilarimiza ve ögrencilerimize model teskil etmesi, motivasyonlarini artiracak itici bir güç olmasini ümit ediyorum” ifadeleriyle konusmasini tamamladi.

Proje ve Patent Sahiplerine Ödülleri Takdim Edildi

Açilis konusmasinin ardindan, 2020 ile 2021 yillarinda yürütülmüs AR-GE niteligi tasiyan proje ödülleri ile ulusal ve uluslararasi düzeyde alinmis patent ödülleri olarak tasarlanan Atatürk Üniversitesi Bilimsel Proje ve Patent Ödül Törenine geçildi.

Törende ilk olarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu 2244 Proje türünde ödül alan proje yürütücülerine ödülleri sahiplerine Rektör Çomakli tarafindan takdim edildi.

Daha sonra TEYDEB-1505- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -IKILI ISBIRLIGI- DAP- TÜSEB- TAGEM- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -3501 - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -1005 Proje türlerinde ödül alan proje yürütücülerine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Özer, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -1001 Proje türünde ödül alan proje yürütücülerine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -1002 Proje türünde ödül alan 1. Grup proje yürütücülerine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu -1002 Proje türünde ödül alan 2. Grup proje yürütücülerine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, 2020-2021 yillari Ulusal ve Uluslararasi seviyede Patent türünde ödül alan ögretim elemanlarina ise Genel Sekreter Doç. Dr. Sendogan Karagöz ödüllerini takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile