"Açık denizlerdeki saldırı İsrail'in yalnızlığını derinleştirecek"

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Türk gemisine saldırı düzenlemesinin İsrail'in uluslar arası yalnızlığın

  Amerikan Associated Press ( AP ) haber ajansı İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren Türk gemisine saldırı düzenlemesinin İsrail ' in uluslar arası yalnızlığını derinleştireceğini yazdı . Haber analizinde AP saldırı ile birlikte ABD öncülüğünde yürütülen barış görüşmelerinin içinden çıkılmaz hale geleceğini ve Türkiye ' nin İsrail ile ilişkilerini kesme noktasına getirebileceğinin altını çiziyor . Analizde İsrail ' in Hamas kontrolündeki Gazze ' ye uyguladığı ablukayı daha da sertleştirmeyi planlarken , bu saldırıya gelen tepkiler üzerine tam tersi bir durumla karşı karşıya kalabileceği de vurgulanıyor .

Avrupalı diplomatların sınır kapılarının açılmasını istedikleri belirtilen analizde aynı şekilde Amerikan yönetiminin de Gazze ' ye daha büyük yardımların yapılması çağrısında bulunabileceği belirtiliyor . İsrail basını ve önde gelen isimleri ise İsrail ' in kanlı saldırısına ateş püskürüyor .

Haaretz gazetesi " Yanlış dış politikanın bedeli " başlıklı başyazısında Türk-İsrail ilişkilerinin daha da bozulacağını yazdı . Devam eden dolaylı görüşmelerin de daha şüpheli hale geleceği , Mısır ' ın daha fazla baskı altında kalacağı vurgulanan başyazıda Avrupa ve ABD ' nin İsrail ' e tepkisinin artacağı öne sürülüyor . Başyazıda , " Netanyahu hükümeti bu sınavda tam bir başarısızlığa uğramıştır . Bu büyük yenilgi sahipsiz kalamaz . Kimin hesap vermek zorunda kalacağını belirleyecek bir inceleme komitesi kurulmadan İsrail halkı ve İsrail ' e dost ülkeleri ikna etmek imkansızdır . " görüşü dile getirildi .

Netanyahu hükümetinin politikalarını eleştirileriyle bilinen Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy de , eylemi 2008 yılı sonunda başlayan 22 günlük Dökme Kurşun Operasyonu ' na benzetti . " Bir zamanlar dünyanın en güçlü ve morali en yüksek ordusu olarak kabul edilen İsrail Ordusu ' nun eli nereye değerse İsrail ' e zarar veriyor " diyen Levy , entelektüelleri geri çeviren , barış gönüllülerine kurşun sıkan , Gazze ' yi ablukaya alan İsrail ' in kendisinin artık uluslar arası abluka ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor .

" Filonun Gazze ' ye girişine izin verilmeliydi " diyen Levy , 4 yıldır Gazze ' ye abluka uygulayan İsrail ' in Hamas ' ı zayıflatamadığı gibi , İsrailli asker Gilad Şalit ' in serbest bırakılmasını da sağlayamadığını vurguluyor .

Aşırı sağcı Ari Şavit " provokatör ve aşırı sağcı insanlarla dolu olan olan Mavi Marmara ' ya açık denizlerde operasyon düzenlenmesinin bu insanları masum hale getirdiğini " öne sürerken Yossi Sarid operasyon kararı alan 7 geri zekalı ve burunlarının ucundan ötesini görmeyen yardımcılarının politikalarının İsrail ' i felaketten felakete sürükleyeceklerini belirtiyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile