Adalet Platformu, referanduma kadar gerçekleşecek terör olaylarından YSK'yı sorumlu tuttu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde Adalet Platformu adına açıklama yapan Adem Çevik, referandum süresinin Meclis'te yasalaşarak 60 güne düşürülmesinden

  Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) önünde Adalet Platformu adına açıklama yapan Adem Çevik , referandum süresinin Meclis ' te yasalaşarak 60 güne düşürülmesinden sonra bugün referanduma gidilmesi gerektiğini söyledi .

YSK önünde açıklama yapan Adem Çevik , YSK ' nın referandumu seçim statüsünde değerlendirip referandum süresini 120 güne çıkarmasıyla beraber , bugünden itibaren yaşanacak terör olaylarından sorumlu olacağını söyledi .

Çevik , YSK ' nın Anayasa Mahkemesi ' yle paslaşarak , 60 günlük hukuki süreyi 120 gün yaptığını , Anayasa Mahkemesi ' nin de anayasa değişiklik paketinde esasa girerek kaosa sebep olduğunu ifade etti . Çevik , referanduma kadar terör olaylarının artacağını , bunun sorumlusunun ise referandumu 120 gün olarak belirleyen YSK olacağını belirtti .

Anayasa Mahkemesi ' nin gerekçeli kararının , 12 Eylül sonrasına bırakılmasını da isteyen Çevik , " 12 Eylül darbe anayasasından ve lanet darbecilerden kurtulmak ve hesap sorabilmek için anayasa değişiklik paketinin TBMM ' de geçen şekliyle yasalaşması hukuki bir mecburiyettir . " dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile