Ak Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

AK Parti KırşŸehir Milletvekili Abdullah LJalışŸkan, tamamlanan ve devam eden müftülük yatırımlarına hükümet olarak ellerinden gelen desteğŸi verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini bildirdi.

LJalışŸkan, yaptığŸı yazılı açıklamada, BağŸbaşŸı Mahallesi'nde Ahi Evran ǜniversitesi YerleşŸkesi içinde bulunan ve temeli atıldığŸında yaklaşŸık maliyeti 7 milyon 500 bin lira olan ǜniversite Camisi için bütçeden 3 milyon 500 bin lira ödenek gönderildiğŸini, 2 milyon lira da vatandaşŸ katkısı sağŸlanan inşŸaatın yüzde 60'ının tamamlandığŸını belirtti.

Merkezde bulunan ve yaklaşŸık maliyeti 2 milyon 500 bin lira olan Hacı Ali Cihan Camisi ve müftülük sitesi için bütçeden 250 bin lira ödenek aktarıldığŸına işŸaret eden LJalışŸkan, şŸöyle devam etti:
"İnşŸaat bitme aşŸamasına yaklaşŸmışŸ olmasına rağŸmen ödeneğŸe ihtiyaç duyulmaktadır ve bu noktada hayırsever vatandaşŸlarımızdan katkı bekliyoruz. Akpınar ilçesinde 635 metrekare zemin hariç üç kattan oluşŸan müftülük sitesi inşŸaatı devam ediyor. Buraya bütçeden 65 bin lira ödenek geldi. Yüklenici firmaya vatandaşŸ katkısıyla 410 bin lira ödeme yapıldı. Akçakent ilçesinde 435 metrekare alan üzerinde üç kat olarak yapılması planlanan müftülük hizmet binası, Kuran kursu ve lojmanın temelini ise 18 Aralık'da attık. YaklaşŸık maliyeti 300 bin lira olan binanın yapımını hızlı şŸekilde tamamlamayı planlıyoruz."
LJalışŸkan, LJiçekdağŸı ilçesinde 900 metrekare alandaki üç katlı müftülük hizmet binası, Kuran kursu ve toplantı salonu yapımının tamamlandığŸını vurgulayarak, bütçeden 60 bin lira ödenek gönderilen yapının hizmete girme noktasına geldiğŸini ifade etti.

Mucur ilçesine bağŸlı İnanç köyünde yaklaşŸık maliyeti 450 bin lira olan şžey Edebali Camisi ve Külliyesi inşŸaatının hayırseverler tarafından yaptırıldığŸına dikkati çeken LJalışŸkan, şŸunları kaydetti:
"Bu camimizin ve külliyenin açılışŸını önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyoruz. Tamamlanan ve devam eden müftülük yatırımlarına hükümet olarak elimizden gelen desteğŸi verdik, vermeye de devam edeceğŸiz. Bütün bu yatırımlarda desteğŸini esirgemeyen Diyanet İşŸleri BaşŸkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'e ve katkı sağŸlayan vatandaşŸlarımıza şŸükran ve minnettarlığŸımızı belirtmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile