Akbük Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

Akbük Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı

Akbük Belediyesi Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.

Toplantıda 1/5000 Ölçekli Nazım Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri görüşüldü.
Akbük Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Akbük Belediye başkanı M. Erçin Sandalcı başkanlığında toplandı. Toplantıda gündemde var olan 6 madde ele alındı. Gündemin 1. Maddesinde yer alan; İçişleri Bakanlığının Mahalli İdareler Kontrolörlüğünün 20 Ekim 2012 tarihinde belediyemize tebliğ ettiği Denetim Raporunun 39. Maddesinde belirtilen hususun görüşüldü. Meclis üyelerince yapılan görüşmede; Kanunun İmar Komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 2. maddesinde ise İç işleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğünün denetim raporuna konu belediyeye yapılan imar planı değişiklerinde azaltılan sosyal ve teknik altyapı alanları telafisi için hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri hususunun görüşüldü. Yapılan görüşmede; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğünün 20.10.2012 tarihli raporunda belirtilen 2010/23, 2007/7 ve 2012/18 nolu meclis kararlarında onaylanan İmar Planı değişiklikleri ile ilgili sosyal ve teknik alt yapı hususlarına ilişkin olarak belediyece hazırlanan 627 nolu parsele ilişkin imar planı değişikliğinde 1850 m sosyal tesis alanı ve 6 bin 500 metre park alanı planlandığı görüldü.

Buna göre 201023 sayılı meclis kararı ile bin 850 metre sosyal tesis alanı konulmuş 2007/7 ve 2012/18 sayılı meclis kararlarındaki gerekli olan 3 bin 950 metre yeşil alana karşılık 6 bin 500 metrelik yeşil alana park konulduğu anlaşıldı. Buna göre imar komisyon raporu da dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda 627 parsele ilişkin hazırlanan 1/5000-1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine uygun olduğuna kanunun 6360 sayılı Büyükşehir yasası gereğince Didim Belediyesi'nden onay alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan; Belediye Temizlik İşlerinde kayıtlı ve kadrolu işçilerden Cemal Karasu, Musa Eser, Mustafa Ayvaz, Murat Özcan ve Özen Alkan' ın fiilen çalıştıkları Su İşleri birimine aktarılması hususunda ele alındı.Mecliste yapılan görüşme de; Temizlik İşlerinde çalışan Cemal Karasu, Musa Eser, Murat Özcan ve Özen Alkan' ın fiilen çalıştıkları Su İşlerine ait işyerine kayıtlarının yapılması Sosyal Güvenlik Kurumu ile sistem üzerinden gerekli değişikliğin yapılmasına ayrıca Fen İşlerinde çalışan Mustafa Ayvaz’ın Su İşlerine kaydının yapılması Sosyal Güvenlik Kurumu ile sistem üzerinden gerekli kayıtların yapılmasına ve değişiklik kayıtlarının 15 Kasım 2013 tarihinden itibaren geçerli olmasına mecliste oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan; Deniz Ekinci'nin 16 Eylül 2013 tarih ve 4942 kayıt sayılı dilekçesi görüşüldü. Yapılan görüşmede; Deniz Ekinci'ye Adnan Menderes Mahallesinde kurulu bulunan taksi durağından bir hat verilmesine Belediye Meclis Üyelerinden Avni Akgün, Mustafa Demirbaş, Gazi Gökçe, Kadir Taşlıdere ve Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı,talebini uygun bulmuş ancak meclis üyelerinden Şerife Bayrak ve Selma Ünlü'nün çekimser oyu, Mehmet Avcı, Ramazan Ateş ve Coşkun Yetiş'in red oyuna karşılık oy çokluğuyla Deniz Ekinci' ye bir adet taksi hattı verilmesine karar verildi.

Gündemin 5. maddesinde yer alan; 2014 yılı Belediye Bütçesinin Meclis’te görüşülmesine geçildi. Meclisimizce yapılan görüşmede; 2014 yılı Belediye Bütçesinin (3 aylık) Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan; 2014 yılı Belediye Bütçesinde uygulanacak ücret tarifelerinin belirlenmesi hususu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile