Aksaray'da Nefes Kesen Polis-Hirsiz Kovalamacasi Kamerada

Aksaray’da insaat malzemesi deposunu soyan hirsizlar ile polis arasindaki kovalamaca film sahnelerini aratmadi. Elektrikli motosikletle kaçan hirsizlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya basladi. Gecenin sessizligini siren seslerine biraktigi kovalamacada hirsiz kardesler yarim saat süren takip sonucu yakalanirken, nefes nefese kalan süphelilerden biri yere yatirilip ters kelepçe yapildigi esnada polis memurlarina “Kalbim var” diyerek yardim istedi.

Olay, gece yarisi Tacin Mahallesi’nde bulunan bir insaat malzemesi deposunda yasandi. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden isitma borusu çalan 2 hirsiz, çaldiklari boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hirsizlik esnasinda çevrede bulunan bir vatandas durumu fark ederek hemen 112 Acil Çagri Merkezine ihbarinda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 sahsi depodan hirsizlik yaparken suçüstü kistirdi.

Polisleri görünce neye ugradiklarini sasiran 2 hirsiz deponun duvarindan atlayarak bahçe disindaki borulari yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya basladi.

Sahislarin kaçmasi üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diger ekiplere kaçis istikameti hakkinda bilgi verdi. Ekiplerin hirsizlarin pesine düsmesiyle gecenin sessizligi siren sesleriyle yankilandi. Polis ve hirsizlar arasinda yasanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadi. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hirsizlar kaçarken çaldiklari borulari da motosikletin kasasindan asagiya atti. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldigi kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hirsizlar bu kez de motosikleti birakip yaya olarak kaçmaya basladi.

Taspazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanlarin bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalisan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardes çok geçmeden yakalandi. Yüzüstü yere yatirilarak ters kelepçe yapilan nefes nefese kalan hirsizlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktigi esnada “Kalbim var” diyerek yardim istedi. Yüzüstü yatirilarak kelepçelenen 2 kardes gözaltina alinarak polis aracina bindirildi. Sahislar sorgulanmak üzere Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesine götürülürken çaldigi yaklasik 150 bin TL degerindeki malzemeler sahibine teslim edildi.

Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan tahkikat baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile