Altın Portakal Jürisi, Hülya Avşar’ın Gözünü Korkuttu

Sanatçı Hülya Avşar, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde birlikte çalışacağı jüri üyelerinin farklı görüşlere sahip sanatçılar olduğunu söyledi.İşinin oldukça zor olacağını aktaran Avşar, “Zor bir jüri. Benim işim çok zor.” dedi.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar, basın toplantısı düzenledi.

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanvekili Arif Bulut ile kameraların karşısına geçen Avşar, yarışmaya ilişkin jüri değerlendirme kriterleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Hülya Avşar, jüri üyeleriyle yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptıklarını ve toplantının hiç kolay geçmediğini ifade etti.

Avşar, “Çok zor bir jüriyle karşı karşıya kaldığımın farkına vardım. Açıkçası çıkacak olan sonuçlar benim bile merakımı cezbetmeye başladı.

Bu benim hem hoşuma gidiyor hem de biraz korkuyorum açıkçası karşımdaki jüriden.” dedi.

49.’su yapılan Antalya Film Festivali’nde jüri başkanı olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Hülya Avşar, bu sene belki yıllarca yapılan ama altı çizilmeyen bir takım maddeleri öne çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Verilen ödüllerin hepsinin gerekçesinin açıklanacağını bildiren Avşar, “Bu ilk kez yapılmıyor ama altı çizilmediği için bir çok insanı rahatsız etmiştir. Bir çok tartışmalar çıkmıştır ama bu sene tartışmalara asla sebebiyet verilmeyecek. Bunun dışında jürinin kendi içersinde oynadığı bir takım denklem oyunları olacak. Bunlar çıkacak sonuçların gerçekten doğru olduğunu, biz jürilere de anlatan oyunlar olacak. Bu denklem açılımında anlatmak istediğimiz şey bu güne kadar seçilen filmlerde oluşan soru işaretlerinin tamamen kalkması ve kendiliğinden cevabını vermesidir.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hülya Avşar, jüri başkanı olmasının ardından çıkan tartışmalara cevap verdi. Tartışılmasının jüri başkanlığının haklı bir karar olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Avşar, “Benim yaptıklarım zaten tartışmaya cevap veren bir durumdur. O yüzden konuşma gereği bile duymadım.” cevabını verdi. Basın mensuplarının, “Toplantıda jüri üyelerinin size karşı tepkisi oldu mu?” şeklideki sorusu üzerine Avşar, asla tepki gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti.

Filmlere bakış açısıyla ilgili kitapçıkta bulunan bazı maddelerle ilgili bir takım fikir ayrılıkları olduğunu aktaran Avşar, “Onun dışında zor bir jüri. Benim işim çok zor.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile