Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Fuarda, 53 Üniversite Stant Açtı

Kaleiçi Rotary Kulübü ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12. Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı açıldı.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki açılışa, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin ve Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Murat Özekici katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Turan Eren, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu, öğrencilere verilecek kaliteli eğitim ve öğretimle ülkenin daha güçlü olmasına katkı sağlanacağını söyledi.

Eğitim ve öğretimde dev adımlarla ilerleyen bir ilin yöneticileri olmaktan gurur duyduğunu anlatan Eren, bunun öğrenci, öğretmen ve velilerin enerjisiyle gerçekleştiğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, çocuklar ve gençlere kazandırılacak bilgi ve becerilerin çağdaş normlara ulaşması için çalıştıklarını bildirdi. Gülay, eskiden gençlerin il il üniversiteleri gezdiklerini ve tercih etmeyi düşündükleri üniversitelerle ilgili bilgi aldıklarını hatırlatarak, ''Şimdi ise üniversite tanıtım günleriyle üniversiteler öğrencilerin ayağına geldi'' dedi.

Gülay, Antalya'nın eğitimdeki başarısının ÖSYM verilerine göre her geçen gün arttığına da dikkati çekerek, ''Antalya Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda 2007 yılında 27'nci olurken, 2009 yılında 9'unculuğa, 2011 yılında ise 6'ncılığa ulaştı. 2010 ve 2011 yıllarında 4 yıllık fakültelere yerleşen öğrenci sayısında Antalya, Türkiye birincisi oldu'' diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin, Türkiye'de bugün 178 üniversite olduğunu anlattı. 12'ncisi düzenlenen fuarın öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Gültekin, ''Meslek seçimi siz gençler için çok önemli. Meslek seçimi doğru yapıldığında kişi mesleğinde doyuma ulaşabilir, mutlu olur ve işini yaparken huzur duyar. Eğer doğru mesleği seçerseniz hayatınıza bu olumlu yön de yansıyacaktır'' dedi.

53 üniversitenin stantlarının yer aldığı fuar, 8 Nisan'da sona erecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile