Bagimlilikla Mücadelede Yeni Dönem Basliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas,son dönemde artan dijital ve oyun bagimliliginin çocuklarin sagligini olumsuz etkiledigini belirterek, "Mücadelemizi etkili bir sekilde sürdürmek için Cumhurbaskani Yardimcimiz Sayin Cevdet Yilmaz’in baskanliginda bagimlilikla mücadeleye yönelik bir kurul olusturuyoruz. Milli Egitim, Saglik ve Içisleri bakanliklarimiz da çalisma grubunda yer alacak. Bu kurulda bagimlilikla mücadeleyi tüm yönleriyle özel olarak ele alacagiz" dedi.

Göktas, AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti Genel Merkez Insan Haklari Baskanliginin "Dünya Insani Yardim Günü" dolayisiyla düzenledigi programda, insan hayatina dokunan iyiliklerin hiçbir zaman unutulmayacagini belirtti.

Iyilik hareketlerini her daim asli bir sorumluluk olarak gördüklerini, bu kapsamda çalismalarini büyük bir heyecanla sürdürdüklerini aktaran Göktas, "AK Parti, Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde, Türkiye’nin insan odakli siyasetinin en güçlü temsilcisi olmustur. Bakanlik olarak, çalismalarimizi bu anlayistan hareketle sürdürüyoruz. Toplumun tamamini kapsayan bir perspektifle insanlik onuruna yakisan sistemler kuruyoruz.Yeni hizmet modellerimizle acil müdahaleler ve anlik çözümlerin ötesine geçiyoruz" diye konustu.



"Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye" ilkesiyle ülkenin refahini artirma hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayan Göktas, sunlari söyledi:

"Bugün tüm sosyal politikalarimizin odaginda ailenin korunmasi ve güçlendirilmesi hedefi yer aliyor. Bütüncül bir bakis açisiyla belirledigimiz çalismalarimizi bu yil ilk defa Ailenin Korunmasi ve Güçlendirilmesi Eylem Planiile ilan ettik. Ekonomik, siyasi ve toplumsal hayata aktif katilma için kadin erkek esitliginin saglanmasina öncelik verdik. Geçmiste oldugu gibi bugün dekadinlari Güçlü Türkiye’nin mimarlari olarak görüyoruz. Bu anlayisimizi Kadinin Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Plani ile ulusal politikalarimizin önemli bir unsuru haline getirdik. Aileyi ve toplumu tehdit eden her türlü siddete karsi sifir tolerans ilkesini benimsedik. Siddet magdurlari ile birlikte siddet faillerine yönelik çalismalarimizla siddet döngüsünü kirmaya kesin karar verdik. Bugün ülkemizde aktif olan 82 Siddet Önleme ve Izleme Merkezi, 112 kadin konukevi, KADES uygulamasi ve Alo 183 Siddetle Mücadele Hatti ile siddete karsi etkin bir mücadele veriyoruz."

"Bagimlilik türleri gün geçtikçe artiyor"

Çocuklarin aile ortaminda büyümeleri, gençlerin iyi yetismesi için aile odakli bakim hizmetleri sunmaya devam ettiklerini dile getiren Göktas, "Sosyal ekonomik destekler, koruyucu aile ve evlat edindirme programlarimiz ile çocuklarimizi sevgi ve güvenle gelecege hazirliyoruz.Yasli ve engellilerin rehabilitasyonu ve yasam kalitesini artirmak için hizmet modellerimizi sürekli gelistiriyoruz" dedi.

Sehit ailelerive gazilere yönelik çalismalari büyük hassasiyetle sürdürdüklerini aktaran Göktas,yurt genelindeki414 Sosyal Hizmet Merkezi ile bütün hizmetlerini tek çati altinda sunduklarini söyledi.

Gelisen dijitallesmeyle beraber bagimlilik türlerinin gün geçtikçe arttigina dikkati çeken Göktas, söyle konustu:

"Artik bagimlilik denilince akla sadece madde, sigara ve alkol bagimliligi gelmiyor. Son dönemde artan dijital ve oyun bagimliligi çocuklarimizin, gençlerimizin sagligini olumsuz etkiliyor.Siddet içerikli dijital oyunlar çocuklarin ve ergenlerin gerçeklik algisini degistiriyor.Bazi dijital oyunlarin ise radikallesmeye yönelik bir araç olarak kullanildigi biliniyor.Bakanlik olarak geçtigimiz mayis ayinda açikladigimiz Aile Eylem Plani’mizda da önemli bir yer verdigimiz dijital bagimlilikla mücadele etmeye kararliyiz. Ayrica RTÜK ile dijital bagimliliga yönelik farkindaligi artirmak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu anlamda insan hayatini olumsuz etkileyen bu bagimliliklarla mücadele yöntemlerimizi gelistirmeyi sürdürüyoruz.Mücadelemizi etkili bir sekilde sürdürmek için Cumhurbaskani Yardimcimiz Sayin Cevdet Yilmaz’in baskanliginda bagimlilikla mücadeleye yönelik bir kurul olusturuyoruz. Milli Egitim, Saglik ve Içisleri bakanliklarimiz da çalisma grubunda yer alacak. Bu kurulda bagimlilikla mücadeleyi tüm yönleriyle özel olarak ele alacagiz. Bunun yani sira sosyal hizmetlere erisimi artirmak adina yeni bir hizmet modeli tasarliyoruz.Mahalle odakli sosyal hizmet modelimiz ileyerelde çikaracagimiz sosyal risk haritalari ile her mahallenin potansiyeline özgü çalismalar yürütecegiz. Toplumun tüm kesimleri için yürüttügümüz özel çalismalarla hizmet yelpazemizi genisletmeye devam edecegiz."

“Filistinlilerin hakli mücadelelerinin her zaman yanindayiz”

Insan odakli sosyal politikalarla insani yardim alanina yeni bir boyut kazandirdiklarini dile getiren Göktas, "Bizim için insani yardim her daim, ülke sinirlarinin ötesinde gördügümüz evrensel bir deger ve özel bir sorumluluk alani oldu. Bu anlamda hiçbir ayrim gözetmeden dünyanin dört bir yanina ulasiyor, yardim çagrilarini asla karsiliksiz birakmiyoruz" dedi.

Dünyanin gözü önünde, Filistin’de Israil’in sürdürdügü soykirim karsisinda da hiçbir zaman sessiz kalmadiklarini vurgulayan Göktas,"Sadece orantisiz siddetle degil, gida ve barinma gibi hayati ihtiyaçlara ulasilmasini da engelleyen Israil’in vahsetini her ortamda dile getirdik. Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde, Filistinlilerin hakli mücadelenin her zaman yaninda oldugumuzu bir kez daha yüksek sesle ifade etmek isterim. Bütün dünyanin sessiz kaldigi bu soykirima karsi, insan haklarini korumak ve güçlendirmekten yana olan herkes, tarihin dogru tarafinda durmanin sorumlulugunu tasimaktadir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile