Bakan Binali Yıldırım, Sinevizyon Aracılığı İle Teröre Lanet Okudu

Bakan Binali Yıldırım, Sinevizyon Aracılığı İle Teröre Lanet Okudu

Erzincan Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilerin onur konuğu olduğu geleneksel iftar yemeğine işleri sebebiyle katılamayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’dan sinevizyon aracılığı ile hemşehrilerine seslendi.

Bakan Yıldırım, ülkede meydana gelen terör olaylarını sert bir dille eleştirdi.
Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’in Denizli Valiliğine atanması ve aynı zamanda şehit aileleri ve gazilerin onur konuğu olduğu geleneksel iftar yemeği Belediye Sarayı önünde verildi. İftar yemeğine; Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, şehit aileleri, gaziler, esnaflar başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
İşlerinin yoğunluğu sebebiyle Erzincan’da ki iftar programına katılamayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincanlılara İstanbul Ortaköy’den sinevizyon aracılığı ile seslendi. Ülkede güzel şeyler olurken, bir takım gurupların da boş durmadığına dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütünü sert bir dille eleştirdi. Bakan Yıldırım, “İnsanımızın, ülkemizin yüksek hızlı tren özlemini giderirken, maalesef bazıları da boş durmuyor. Terör belası ve şiddetle maalesef şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Ama şunu herkes iyi bilmesi lazım ki… Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, bu büyük millet Anadolu topraklarında bin yıldan beri kurduğu birliği, beraberliği, kardeşliği artırarak devam ettirecek, bölücülere, teröristlere asla ve asla geçit vermeyecek. Bu konuda en büyük gücümüz 74 milyon vatandaşımızın birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Şunu herkes bir kez daha bilmeli ki şehitlerimizin al kanı ile Ay’ın ve Yıldız’ın buluştuğu Ay-Yıldızlı Bayrağımız göklerde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek ve bu bayrak altında milletimiz, tek vatan, tek devlet, tek ülke prensibinden, ilkesinde asla ve asla hiçbir prim, hiçbir ödün vermeyecektir.” dedi.
İftar programının sonunda; Belediye Başkanı Yüksel Çakır, CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık ve AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Demir’in gidişi sebebiyle birer konuşma yaptı. Son olarak Denizli Valiliğine atanan Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincanlılara veda konuşması yaptı. Vali Demir’e Erzincan’daki hizmetlerinden dolayı bir çok kuruluş plaket takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile