Bakan Eroğlu’ndan Tekirdağ'a 10 Milyar Tl’lik Yatırım Müjdesi

Bakan Eroğlu’ndan Tekirdağ'a 10 Milyar Tl’lik Yatırım Müjdesi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tekirdağ’a 62 müjdeyle geldiklerini belirterek, “Bugün burada Trakya Gelişim Projesi, yani TRAGEP’i ilan ediyoruz. TRAGEP muhteşem bir proje olacak. Projenin temellerini hazırladık. Buraya tam 10 milyar TL’lik yatırım yapacağız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli açılış törenlerini gerçekleştirmek üzere önceki gün Çerkezköy’e geldi. Saat 10.30’da Çerkezköy’e gelen Bakan Eroğlu’na Orman Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, DSİ Genel Müdür Akif Özkaldı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılar Habip Bilgin ile Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kanbur, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, DSİ Müdürleri, Orman ve Su İşleri İl Bölge Müdürleri, Meteoroloji Müdürlüğü Yetkilileri, AK Parti İl ve İlçe Yönetimleri, partililer ve çok sayıda davetli eşlik etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Çerkezköy Polisevi’ni ziyaret etti. Burada yapılan ikramın ardından tüm davetliler Hükümet Konağı önünde hazırlanan tören alanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Ergene Eylem Planı’nın tanıtım filmi katılımcılara izlettirilirken, programda ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı.

Geçen yıl ilçede büyük hasara yol açan sel felaketinin ardından, harekete geçildiğini ve projenin kısa sürede tamamlandığını belirten Ali Ertem, “Bu da hükümetin bu konuya ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Projeyle birlikte 90 bin metrekare alanda yeşillendirme çalışması yapılacak. Çorlu Deresi’nin de bir an önce projelendirilip yapılması gerekiyor. Projenin Pınarça Deresi ile aynı olması durumunda yüksek meblağlı kamulaştırmalar yapılması gerekecek. Her bir metrekare için 15 metrekare kamulaştırma yapılması gerekecek. Projenin uzun zaman alacağı endişesi taşıyorum. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin tekrarlanmaması için bazı köprülerin lokal anlamda projelendirilip bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ardından kürsüye gelen DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ise, taşkın riski sebebiyle bölgeye önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bu doğrultuda 18’i taşkın koruma, biri de taşıma amaçlı 19 tesisin açılışını ve temel atma törenini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik” diyerek yapılacak olan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

"BU KADAR YATIRIMA ALIŞMAMIŞTIK"
Kürsüye gelen bir başka isim ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut oldu. Akbulut, tören gününün adeta Orman ve Su Bayramı niteliği taşıdığını ifade ederek, “Hükümetten şikayetçiyiz çünkü biz bu kadar yatırım almaya alışmamıştık. Tekirdağ olarak en fazla vergi veren iller arasındayız ama bunun yatırım anlamında karşılığı yoktu. Sizler geldikten sonra, bu kadar yatırımı takip edemediğimiz için adeta başımız dönüyor. Bu kadar yatırım yapılıyor, Ergene sorunu çözülüyor” dedi.

Türkiye’de daha önce GAP, KAP gibi projelerin olduğunu ve her bölge için geliştirilen projeleri kıskandıklarını sözlerine ekleyen Akbulut şunları söyledi:
“Bu bölgeye ait bir proje yoktu ama Başbakanımız ve Bakanlığımız sayesinde bugünleri gördük. Hükümetimiz bizim görmediğimiz sorunları dahi çözüyor. 10 milyar TL ile bir projenin ele alınması, hükümetin Trakya’ya verdiği önemin işaretidir. Tekirdağ büyükşehir olacak da ne olacak diye düşünenlere en güzel cevap, Tekirdağ büyükşehir olunca işte bunlar olacak, yatırım olacak. Şu anda tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu proje ile Trakya’da, Tekirdağ’da altyapı, sulama, içme suyu, orman, ıslah gibi konularda büyük bir atılım olacak. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama ve teşekkür mesajı okunduktan sonra kürsüye Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya geldi. Ergene Eylem Planı’nın Çerkezköy’de açıklandığını kaydeden Yerlikaya, “Projenin tamamlanmasının ardından bir daha sıkıntı yaşanmayacak. Islah OSB sürecinde de Bakanlığımızın desteğini en iyi şekilde görüyoruz. Temmuz ayında ıslah ibaresinden kurtulup imar yetkisini alacağız. Dünyada ilk olan, dokuz OSB’nin arıtılmış suyunun Marmara Denizi’ne derin deşarjını sağlayacağız. Projenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kürsüye gelen son isim Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu oldu. Yaklaşık 46 milyon TL maliyeti olan 19 adet tesisin açılış ve temel atma töreninin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni eden Eroğlu, “Tekirdağ’ın Türkiye için çok önemli bir yeri var. Tekirdağ için ne yapılsa azdır çünkü ülkeye büyük katma değer sağlıyor. Biz de Tekirdağ’a 62 müjdeyle geldik. Bunların içinde baraj, gölet, ıslah, ağaçlandırma kısacası her şey var. Toplam maliyeti de 640 milyon TL. Bu yatırımlarımız Tekirdağ’a hayırlı olsun. Bizim sözümüz senettir. Bu ayrıca, Tekirdağ büyükşehir olacak da ne olacak diyenlere de cevaptır” diye konuştu.

Yapılan çalışmaların Trakya’yı da kapsadığına değinen Eroğlu, “Bugünün Trakya için bir milat olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de GAP, KAP, DAP vardı. Biz de bugün burada Trakya Gelişim Projesi yani TRAGEP’i ilan ediyoruz. TRAGEP muhteşem bir proje olacak. Projenin temellerini hazırladık ve buraya tam 10 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Baraj gölet, ıslah, isale hattı, taşkın önleme, erken uyarı sistemleri, ağaçlandırma, su tesisi, hepsini yapacağız. Proje Trakya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Başbakanımız da Trakya’ya ayrı bir önem veriyor. Kendisinin selamlarını da iletiyorum” açıklamasında bulundu.

"TRAKYA'DAKİ ÇALIŞMALAR HEP BİZİM DÖNEMİMİZDE BAŞLATILDI"
Eroğlu, 3 milyar 240 milyon liraya 'Şafak Harekatı' başlattıklarını ifade ederek şöyle devam etti:
“Geçmişte bir gölet 15-20 yılda bitmezdi. Trakya'da çalışmalar hep bizim dönemimizde başladı ve bizden önce çok yapılmamış. Ergene kangren olmuş bir meseleydi ve 3 milyar 240 milyon liraya Şafak operasyonu başlattık. Bu çalışmalar birkaç yılda kendini amorti eder. Belediyelerin yapması gereken tesisleri artık biz yapıyoruz. Nüfusu 10 binden fazla olan belediyelerdeki tesisleri DSİ yapabilir hale geldi. Geçenlerde Uzunköprü'de böyle bir temel attık. Diğerlerinin temellerini de peyderpey atacağız. 2014 yılı sonuna kadar hepsinin temelleri atılarak hizmete girecektir.”
Bakan Eroğlu, AK Parti ile birlikte Türkiye’nin muhteşem bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 10 yılda müthiş adımlar atıldığını ve artık dünyada güçlü bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Eroğlu, Türkiye’nin IMF'ye borcu kalmadığını belirterek, “Borçlarımızın tamamını ödedik. IMF adıyla bilinen bir kuruma olan 23.5 milyar dolarlık borcumuzu 14 Mayıs'ta temizledik. Artık onlar bizden borç ister duruma geldi. Hatta geçenlerde Başbakanımızdan 5 milyar dolar borç istediler. Bizim Merkez Bankamızın kasasında 31 milyar dolar para var. Biz de, 'Verelim' dedik ve verdik” şeklinde konuştu.

Veysel Eroğlu, 'Bir Günde Bir Gölet' kapsamında Tekirdağ'da 34 gölet ve sulama tesisi yapacaklarını açıklayarak, “DSİ burada destan yazıyor. 11 bin 640 dekar arazide çalışma yapmışız. 5 milyon fidan diktik. 384 kilometre yol yatırımı yaptık. Tekirdağ'da 6 tane otomatik Meteoroloji Ölçüm İstasyonu kurduk. Muratlı, Saray ve Marmara Ereğlisi ilçesinde 3 tane daha kuracağız. Başbakanımız yakında daha büyük müjdelerle gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, protokol üyeleriyle birlikte 19 tesisin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştirdi. Eroğlu, daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'i makamında ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile