Bakan Göktas'tan Hakkarili Kadinlara Karadeniz Turu Sözü

Bakan Göktas'tan Hakkarili Kadinlara Karadeniz Turu Sözü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, yasadiklari sehrin disinda da iller görmek istediklerini belirten Hakkarili kadinlarin Karadeniz turu isteginin yerine getirilmesi talimati verdi.

Bakan Göktas, Hakkari programi kapsaminda Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti. Merkezin faaliyetlerine iliskin bilgi alan Göktas, kadin kursiyerlerle bir araya geldi. Ahsap atölyesini gezen ve buradaki kadinlarla sohbet eden Bakan Göktas, bir yagli boya resminin son bölümünü tamamladi.

Ardindan el nakisi kursundaki kadinlarla bir araya gelen Göktas, kursiyerlerin yaptiklari ürünleri yakindan inceledi. Kadinlarla da sohbet eden Göktas’a kursiyerler saglanan imkanlardan dolayi tesekkür etti. Kurslarda güzel vakit geçirdiklerini, ADEM’deki kreslerde çocuklari vakit geçirirken kendileri de yeni el becerileri gelistirdiklerini belirten kadinlar, yaptiklari ürünleri satarak kazanç elde ettiklerini de ifade etti.

Bakan Göktas, daha sonra pastacilik atölyesindeki kadinlarla bulustu. Onlarla kurabiye yapan Göktas’a kadinlar, sunulan imkanlar ve desteklerden dolayi tesekkür etti. Bazi kursiyerlerin Türkiye’nin diger sehirlerini, özellikle Karadeniz bölgesini görmek istediklerini belirtmesi üzerine Bakan Göktas, kadinlar için kültürel bir gezi düzenlenmesi talimati verdi.

Bunun üzerine Hakkari Valisi Ali Çelik de kadin kursiyerler için Karadeniz gezisi düzenleyeceklerini belirtti.

Yüksekova’da iki Aile Destek Merkezinin bulundugunu, kadinlarin yogun ilgi gösterdigi merkezlerden bir tane daha açilmasi yönünde gelen talep üzerine de Bakan Göktas, yeni bir ADEM açilacaginin sözünü verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile