Balıkesir'de Simit Fiyatı 1 Liradan 75 Kuruşa İndirildi

Balıkesir Belediyesinin itirazı sonucu Valilik tarafından oluşturulan komisyon, bir hafta önce fiyatı 1 liraya çıkarılan simidin yeniden 75 kuruştan satılmasına karar verdi.

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri Hüseyin Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, susam ve un fiyatlarının artmasından dolayı Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odasının, kendilerine zam talebinde bulunduğunu söyledi.

Bu talebin uygun görülmesinin ardından simit fiyatının 75 kuruştan 1 liraya yükseltildiğini ve kararın Valilik ile Belediyeye bildirildiğini anlatan Saran, şöyle konuştu:
"BESOB, susamdaki yüzde 300'lük artış ile undaki yüzde 100'lük artışı haklı gerekçe bularak simidin 1 lira olmasına onay verdi. Belediyenin itirazı sonucu Valilik, Fiyat Komisyon Kurulu oluşturdu. Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün başkanlığındaki kurula, Ticaret Odasından ve BESOB'dan temsilciler katıldı.

3 kişiden oluşan komisyonda 2 ret, 1 kabul oyu çıktı. Kararın ardından yaklaşık bir haftadır 110 gramı 1 liradan satılan simidin yeniden 75 kuruşa satılacağı açıklandı. Komisyon, aldığı kararı Belediye Başkanlığına ve BESOB'a gönderdi. BESOB da Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odasına tebliğ etti. Oda, zammın geri çekildiğini üyelerine duyurdu. Simit bugün itibarıyla vatandaşa 75 kuruştan satılacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile