Bandırma'ya Üniversite İçin Chp'li İgm Üyelerinden Ortak Açıklama

Bandırma'ya Üniversite İçin Chp'li İgm Üyelerinden Ortak Açıklama

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri Bandırma'ya üniversite kurulması için ortak açıklama yaparak tüm siyasi partilere, bölgedeki belediye başkanları ve kuruluşlara ortak hareket etme çağrısı yaptı

  Balıkesir İl Genel Meclisi ' nin CHP ' li üyeleri Bandırma ' ya üniversite kurulması için ortak açıklama yaparak tüm siyasi partilere , bölgedeki belediye başkanları ve kuruluşlara ortak hareket etme çağrısı yaptı .
Bandırma CHP İlçe Teşkilatı ' nda düzenlenen basın toplantısına Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel , İlçe Başkanı Ömer Lüfti Kayalar , Balıkesir İl Genel Meclisi ' nin üyelerinden Bandırma ' dan Namık Havutça , İsmet Koçyiğit , Ahmet Göçmez , Erdek ' ten Çetin Şahin ve Mehmet Erkovan , Manyas ' tan Ferudun Erol , Gönen ' den İbrahim Erdal Arcan , Marmara ' dan Mustafa Erbil , Susurluk ' tan Niyazi Arı ve Ümit Bekir Barut katıldı . İGM üyeleri olarak imzaladıkları ortak açıklamayı okuyan İGM CHP Grup Başkan Vekili Namık Havutça , Bandırma ' ya ismi ne olursa olsun mutlaka bir üniversite kurulması gerektiğini belirterek , " Bandırmamız Güney Marmara ' da Erdek , Gönen , Manyas , Marmara ve Susurluk ilçesi hinderlandı ile fiili bir durumdadır . Bölgeye yapılan enerji yatırımları , sanayisi ile hızla gelişme potansiyeli olan bir kenttir . Şuan itibariyle eğitim potansiyeli de çok yüksek olan bölgenin sosyal , kültürel , sanatsal ticari bir merkezi durumundadır . İlçe merkezinde 2 fakültesi olan 2 meslek yüksek okulu olan , Erdek , Gönen , Susurluk ' ta birer meslek yüksek okulu olan ve yaklaşık 7-8 bin üniversiteli genci barındıran bir eğitim merkezidir . Bu anlamda Bandırma ' da artık fiilen varolan bir üniversiteyi , resmi olarak da kurmak gerekmektedir . Erdek ' te ve Marmara ' da turizm ağırlıklı , Gönen , Manyas ve Susurluk ' ta tarım ağırlık bir potansiyel harekete geçirilmedir . Tahirova ' da eskiden varolan Ziraat okulunun yerine bir ziraat fakültesi de kurulmalıdır " dedi .
Üniversit için tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Havutça , " Bölgemizde bu projenin hayata geçmesi için bizler Bandırma , Gönen , Erdek , Manyas , Marmara , Susurluk İGM üyeleri olarak bölgemizdeki belediye başkanlarımıza , milletvekillerimize , siyasi parti başkanlarımıza , diğer iligli kuruluşlara bu projenin hayata geçmesi ve Bandırma Üniversitesi kurmak için tüm bölgeyi Bandırma halkı ile birlikte hareket etmeye çağırıyoruz " dedi .
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sedat Pekel ' de Bandırma ' nın kendi üniversitesini kurmayı ve il olmayı da hakeden bir kent olduğunu ifade ederek , bu konuların partiler üstü durumda olduğunu ve her platformda mutlaka seslendirilmesi gerektiğini söyledi . Bandırma ' da öncelikle acil ihtiyaç duyulan konunun öğrencileri yurt problemi olduğunu kaydeden Pekel , " Bandırma ' da kampüs alanı içinde yurt yeri ayrılmıştı . Bu yurt binasının ihalesi yapılarak acil olarak inşaata başlanmalıdır . TMO binasından çevrilen kapasitesi az olan yurt binasının dışında özel yurtlar var . Buraya gelen her öğrenci bizim evladımızdır . Öncelikle yurt sorununun çözülmesi lazım . Üniversite konusu partiler üstü bir durumdur ve siyasi farklılık gözetmeden herkes bu konuya sahip çıkmalıdır . Bandırma olarak elele vererek bunun üstesinden geliriz " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile