BP CEO'su Hayward, destek aramak için BAE'ye geldi

Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı ile başı dertte olan İngiliz petrol şirketi BP'nin CEO'su Tony Hayward, Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerini güçle

  Meksika Körfezi ' ndeki petrol sızıntısı ile başı dertte olan İngiliz petrol şirketi BP ' nin CEO ' su Tony Hayward , Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirme amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri ' ne ( BAE ) sürpriz bir ziyarette bulundu .

Hayward , Salı günü başkent Abu Dabi ' deki bir otelde görüldü . Bir BP sözcüsü , Hayward ' ın kimlerle görüştüğü sorusunu cevapsız bıraktı . Sözcü , " BP gibi büyük bir petrol şirketinin başkanı için normal çalışma haftası olduğunu ve Abu Dabi Milli Petrol Şirketi ile olan anlaşmanın yenilenme zamanının geldiğini " söyledi . Bunun yanısıra medya organlarında , Hayward ' un BAE ' li yatırımcıları BP ' den hisse almaları için teşvik etmeye geldiği iddia edildi . Medyada yer alan haberlerde , BP CEO ' sunun BAE ' den önce Azerbaycan ' a uğradığı , devlet başkanı İlham Aliyev ile görüştüğü ve BAE ' de de potansiyel yatırımcılarla görüşmüş olabileceği ifade edildi .

Dow Jones , Abu Dabi ' nin yüzde 10 ' a kadar BP hissesi almayı planladığını bildirdi . Abu Dabili bir kaynak , BP CEO ' sunun yatırımcılara yüzde 15 ' lik hisse teklifi yaptığını söyledi . Reuters ise , Hayward ' un dünyanın en zengin servet fonlarından Abu Dabi Yatırım Otoritesi temsilcileri ile görüşmelerde bulunduğunu öne sürdü . Hafta sonunda çıkan haberlerde , BP ' nin yeni hisse satın almaları için Körfez ülkeleriyle anlaşmak istediği ve 9 milyar dolarlık gelir hedeflediği ifade edildi .

Borsadaki hisseleri ciddi oranda değer kaybeden BP , Meksika Körfezi ' ndeki petrol sızıntısı için şu ana kadar 3 milyar dolardan fazla harcama yaparken 20 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı . Körfez ' e günde 60 bin varil petrol sızdığı ve günlük ancak 25 bin varilinin toplanabildiği kaydedildi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile