Bursa Büyükşehir Belediyesinden Barakfakih'e Kültür Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Barakfakih'te temeli atılan mahalle konağının, "kültür merkezi" niteliğiyle bölgeye kazandırılacağını ve bölge sakinlerinin yeni buluşma noktası olacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Barakfakih Mahalle Konağı'nın temel atma töreninde, konağın kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyesine devredildiğini belirtti.

Gençliğinde Barakfakih'te aile dostlarının bulunduğunu ve zaman zaman bu konakta da kaldığını aktaran Altepe, "Barakfakih'teki bu mahalle konağı, bölge halkı için çok önemliydi. Konak, onlarca yılın yorgunluğunu taşıyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak bu konağı Barakfakih'in kalbine kültür merkezi olarak kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.
Osmanlı Devleti'nin Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi'nin fıkıh hocasının adını taşıyan Barakfakih Mahalle Konağı Kültür Merkezi, Barakfakih Mahallesi'nde yer alan bir sivil mimari örneği yapısı olarak biliniyor.
Mahallenin ortak kullanım alanı olan bölgede 330 metrekarelik yapı ve kahve, kütüphane ve bahçe düzenlemesi ile aydınlatma imalatları da yapılarak hizmete açılacak.
Barakfakih Hazretleri, Osman Gazi, Orhan Gazi, Murad Hüdavendigar ve Yıldırım Bayezid'in padişahlık dönemlerinde yaşadı. Osman Gazi ve Orhan Gazi ile seferlere katıldı, mescitlerde din ve fıkıh dersleri verdi. Murad Hüdavendigar döneminde de Rumeli'ye sefere giden akıncı beyleriyle askerlere dua ederek moral ve taktik verdiğine, tarihi belgelerde yer verildi.

Osmanlı'nın kuruluşunda yaptığı hizmetlerden dolayı ona, Barakfakih bölgesi vakfiye olarak sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile