Büyükelçi Cieniuch'a 'Expo 2016' Daveti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch'u 2016 yılında Antalya'da yapılacak EXPO 2016'ya davet etti.


ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Büyükelçi Cieniuch, Polonya'nın Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ile Budak'ı ziyaret etti. Budak, ziyarette, Antalya ekonomisi ve ATSO hakkında bilgi verdi.

Türkiye ile Polonya arasındaki ticaret hacminin yıllık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu ve bu rakamın her geçen gün arttığını bildiren Budak, şunları kaydetti:

"Antalya turizminin gelişimi, bir başarı öyküsü. Kentimiz, 1980'li yıllardan itibaren devlet teşvikleri ve turizmcilerin inanılmaz gayretleriyle bugün dünyanın en çok ziyaretçi çeken turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Tarım üretiminde de Türkiye'de lideriz. Çevre dostu sanayi tesislerimizin üretimi ve ihracatı her geçen gün artıyor. Serbest bölgemiz ise lüks yat üretiminde dünya çapında önemli bir yer edindi. Karşılıklı iş birlikleri ile deneyimlerimizi paylaşabiliriz."

Çorabatır'ın fahri konsolos olarak görevlendirilmesinden ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getiren Budak, Büyükelçi Cieniuch'u 2016 yılında Antalya'da yapılacak EXPO'ya davet etti. Budak, "Dostumuz Polonya'nın EXPO 2016'ya bir stantla katılarak ilişkilerimizin gelişmesine katkı yapmasını bekliyorum" dedi.

Cieniuch ise Polonya'nın Türkiye'de görev yapan 137'nci büyükelçisi olduğunu bildirerek, "Fahri konsolosluğumuzun da desteği ile ticareti ve ikili ilişkileri geliştirmek için her türlü iş birliğine hazırız. EXPO davetinizden memnuniyet duydum. Mutlaka Antalya'da olacağız" diye konuştu.

Ziyarette, ATSO yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan, Mustafa İssi, Ayhan Kızılsavaş da hazır bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile