Cansuyu Dernegi, Tanzanya'da 198 Bin Kisiye Kurban Eti Ulastirdi

Cansuyu Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, "Kurban 2021" organizasyonu kapsaminda Tanzanya'nin Tanga kenti Handeni bölgesinde 198 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dagitti.

Dernegin Tanzanya koordinatörü Bilal Degirmenci, bayram boyunca Tanzanya'nin üç ayri bölgesinde Türkiye'deki hayirseverlerin bagislariyla kurban kesimi yaparak, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulastirdiklarini söyledi.

Dünyanin dört bir tarafindaki mazlumlarin, ihtiyaç sahiplerinin gözünün Türkiye'deki hayirseverlerin uzatacagi yardim elinde oldugunu dile getiren Degirmenci, "Tanzanya’da kendilerine uzanacak yardim elini bekleyen on binlerce ihtiyaç sahibi var. Onlara ulasmak, bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek, onlari yalniz birakmamak için buradayiz. Türkiye'den aldigimiz binlerce kurban emanetini burada belki de bayramdan bayrama sofralarinda et gören kardeslerimize dagitiyoruz. Buralarda gerçekten tahmin edebileceginizden de öte yokluk durumu var. Hayat sartlari çok farkli. Bu kardeslerimiz bu yardimi yapanlara mütesekkir." ifadelerini kullandi.

Degirmenci, bu kisilerin sadece yardim için degil hatirlandiklari için de mutlu olduklarini anlatarak, bu imkani saglayan bagisçilara, hayirseverlere çok dua ettiklerini belirtti.

Emanet kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulastirmanin mutlulugunu yasadiklarini aktaran Degirmenci, kurban kesimini sorunsuz bir sekilde gerçeklestirdiklerini, kesimlerden sonra da kurbanlarin kesildigi bilgisini SMS ile bagisçilara bildirdiklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile