Chp Heyeti Yaralı Askerleri Ziyaret Etti

Chp Heyeti Yaralı Askerleri Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından bilgi almak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na gelen CHP heyeti, incelemelerinin ardından hastanede tedavi gören yaralı askerleri ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve milletvekillerinden oluşan heyet, olay yerinin ardından Afyon Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 8 yaralı askeri ziyaret etti. Koç, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, askeri yetkililerden olayla ilgili bilgi aldıklarını ve yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

''Patlamanın depodaki mühimmat sayımı sırasında olduğunu öğrendiklerini ifade eden Haluk Koç, “Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehit ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Olayın teknik boyutu, soruşturma boyutu mutlaka incelenecek, takip edilecek. Ziyaret ettiğimiz yaralı askerlerimizin sağlık durumları iyi. Ancak patlama nedeniyle 25 askerimizi şehit verdik. Millet olarak üzüntülüyüz. CHP olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve şehit yakınlarımıza sabırlar diliyoruz” dedi.

Bu arada yaralı askerlerden Hasan Boncuk, CHP heyetine olay anını anlattı. Mühimmat deposunda sabah saatlerinde başladıkları istiflemenin akşam saatlerine kadar devam ettiğini anlatan Boncuk, işlem devam ederken yatsı namazı kılmak için 30-40 metre uzaklıktaki bir bölüme geçtiğini, namaz sırasında patlama olduğunu söyledi

CHP heyeti, patlamada başından ve ayağından yaralanan Boncuk'a geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra diğer yaralı askerleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından Koç ve beraberindeki heyet, hastane yetkililerinden bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile